Forum antwoorden aangemaakt

RE: Benedictine

@robbert het kopiëren van een drank is niet mijn doel. Ik wil graag een lekker drankje maken en deze kunnen reproduceren. Ik ben dankbaar voor de recepten die hier in het forum gedeeld worden, dat gee...

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: Benedictine

@moonshiner79 Als je deze gaat vergelijken met de DOM Benedictine dan zal deze je niet smaken. Het is een kruidig drankje met in mijn geval een iets scherpe smaak. Persoonlijk vind ik hem lekker, alho...

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: Benedictine

@robbert Proost  IMG_3902.jpeg

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@psycat in dit geval heb ik de bramen vergist met de appels. Het resulteerde in een lekkere Eau de vie. In de geur en smaak komt (nog) geen duidelijke braam tevoorschijn, maar ook de appel is niet zo ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Hoi Psycat, Leuk onderwerp, bracht mij aan het nadenken over afgelopen jaar. Wat ik heb geleerd afgelopen jaar: Dat je een heerlijke Eau de Vie kunt maken van gelijke hoeveelheden Braam en Appel, ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Grappa

@rudyvanr zo doe ze het in Frankrijk. Er is wel behoorlijk volume pulp voor nodig.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert Whiskey heeft een bepaalde status die likeur minder heeft. Ik vraag mij af hoeveel van de mensen die de Whiskey filmpjes gekeken hebben, de Whiskey ook gemaakt hebben. En dat de gemaakte Whis...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Perzentage alcohol in vergistingsvat

@martin74 Lekker hoor. wat gaat het worden? Eau de vie of basis voor likeuren?Ik denk dat een eerste overhaal tijdelijk wel in een vergistingsvat kan blijven.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Perzentage alcohol in vergistingsvat

@martin74 Wat stook je? Ik bewaar mijn 1e overhaal ook altijd in glas. Misschien hoeft het niet, maar ik vind dat prettiger.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Perzentage alcohol in vergistingsvat

@martin74 De vergistingsvaten zijn van voedselkwaliteit kunstof, zou moeten kunnen denk ik. Persoonlijk bewaar ik alles wat eenmaal gestookt is in glas.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Kaam

Ik begrijp dat kaam een relatief onschuldige infectie van de "stook"wijn is. In stookwijn hoeft het geen grote problemen te geven. In bier en wijn wil je het niet hebben omdat het smaakverlies geeft. ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: *nieuw* stook installatie getrokken fruit????

@robbert ik heb de voorbereiding meegekregen. Ik ben erg benieuwd. Voor mij zijn de Tiny’s erg waardevol.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: *nieuw* stook installatie getrokken fruit????

@robbert Ik lees nu al wat jaartjes mee op het forum. Sinds ik dit forum ontdekt heb heb ik nooit meer naar de Amerikaanse sites of filmpjes gekeken. ik heb jouw filmpjes gezien en meerdere recepten ...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: *nieuw* stook installatie getrokken fruit????

@robbert Aan de wijze waarop de leidingen gemonteerd zijn had ik al een idee dat het geen “thumper” zou zijn. Mijn eigen ervaring in het stoken van fruit is dat daar lekkere drankjes van komen. Deze z...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Opa's Eau de Vie

@rummy Soms is de weg er na toe leuker dan het uiteindelijke doel. bij het maken van een lekker drankje vind ik beiden erg leuk. De verschillende ketels heb ik omdat ik het leuk vind om ze te maken, ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Pagina 2 / 3