-
EdjeV antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@marcel1966 ziet er echt vet uit. Top gemaakt…
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@marcel1966 ik heb net geleerd dat ik de alcohol in de mash niet kan meten met de refractometer of dobber.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@marcel1966, HAHA ziet er goed uit, maar mijn vrouw zou gek worden als ik haar mooie keteltjes daar voor gebruik.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@marcel1966, lekker bezig. Er is niet veel nodig, keteltje in je keuken en gaan!!!
-
dumo antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Geplaatst door: @marcel1966 Goede avond Ed, Ik ben ook net begonnen en heb ook mijn eerste stook achter de rug, en moet ook zeggen, het smaakt ECHT naar meer hoy, je geraakt er verslaafd aan, niet aan het drinken… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2 vragen mbt bouw ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 ik neem vanavond even contact op .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2 vragen mbt bouw ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Ik jen toevallig enkele mensen die met dit type ketel inmiddels werken en daarzeer goede resultaten mee krijgen . Zelf hier thuis samen met iemand zo een ding uitgepakt en hier geprobeerd Inderdaad hij is stukken goedkoper dan de… Read more»
-
DutchGold antwoordde op het onderwerp "2 vragen mbt bouw ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Ik ken de ketel zo ook niet maar lijkt mij een reflux condensator. Deze ketel is dus bedoeld om neutrale dranken te maken. Denk aan vodka. De thermometer zit wel op een bijzondere plek als je het mij vraagt…. Read more»
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Dankje! Ben heel veel in Duitsland geweest. Ging daar tussen de middag vaak een broodje eten met een bakkie. Echt shoppen in de Real is een beleving. Lekker groot, niet duur. Wist niet dat ze ook in Nl leverden… Read more»
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966. Als ik zoek op Real.de naar vevor krijg ik een pneumatische verenspanner ofzo… lijkt me een beetje moeilijk stoken met zoiets. Op “destillieren” zoeken krijg ik wel wat.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, natte of droge bakkersgist is in wezen de zelfde gis, alleen in een andere vorm. De droge is wat meer geconcentreerder daarom heb je minder nodig dan van de natte. Ja wat is beter, dat zal iets persoonlijks zijn… Read more»
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966. Ik zou geen kopen in de ketel leggen, maar in de opgaande/stijgende pijp. Dan heb je al mooie pure alcohol, die gaat een reactie aan met de slechtere componenten in je alcohol. In de pan heeft volgens mij niet… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 denk dat dat komt door de temperatuur waarop jij hem wegzet. Dit recept gaat uit van een vergistingstemperatuur van zo’n 28 graden. Probeer het recept maar eens. Je zal zien dat het echt als een raket gaat. Wist… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 dode gist is gist wat even gekookt is in kokend water, waardoor het sterft. Ik gebruik op een emmer van 25 liter 6 zakjes droog Bakkersgist van 7 gram, dus 42 gram in totaal. Als ik dit recept… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, Dode gist wordt wel als gist voeding gebruik(wel even koken voor gebruik) het zit ook vol met vitamine B. Ook wordt wel marmite gebruik(ook door mij) dat is ook van biergist gemaakt(dat spul is niet te vreten).
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 de dode gist wordt gebruikt als voeding voor het levende gist. Maar door toevoeging van en DAP en zemelen vind ik de dode niet nodig. Is al voeding zat aanwezig.
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 dat is Monoblock die dat schrijft. Er zal best een antwoord komen en ik ben er net zo benieuwd naar als jij bent.
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 niet vragen is dom dan kom je nooit iets te weten. Vragen is dus nooit dom daar is dit forum immers voor. Het antwoord moet ik je schuldig blijven, ik ben ook nieuw hier maar ben wel benieuwd naar… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen…. Bio-Brouwmaat" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 nee ik moet je teleurstellen, is geen 1 aprilgrap
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, 14 dagen is misschien niet genoeg, maar een SG van 1000 wel. Ik trek er 3 weken voor uit en 1 week klaren, maar ik gebruik geen turbo gist meer. Tijd is dus geen factor. Maar ik heb nu… Read more»
- Meer laden