Forum antwoorden aangemaakt

RE: Website met Amerikaanse recepten

Nog een poging: Deze website dus .. Nu werkt hij wel, bij mij in ieder geval 😉

In forum Spirits

4 jaar geleden
Website met Amerikaanse recepten

Ik kwam pas deze website tegen. Staat vol met allerlei recepten voor moonshine, infusions en andere dingen. Wordt wel even omrekenen want alles staat in Amerikaanse maatvoering.

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Even voorstellen

@dsanders welkom op het forum! 80 kilo pruimen, ik word jaloers...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Honey Shine

@rumo Hmm, ja. Fair comment 😉 Doe ik ook met de eiken snippers, dus waarom niet met de kruiden. Behalve de nootmuskaat poeder dan 🤣

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Honey Shine

Het zou kunnen dat het stof van de kaneel afkomstig is. Ik zie dat namelijk ook gebeuren in mijn spiced rum waar ik kaneel in doe. Ik heb mij voorgenomen om de volgende keer de kaneel in een hopzakje ...

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Kleur

Voor jam en dergelijke zijn ook kleurstoffen in poedervorm te vinden, vaak degene die je op etiketten terugziet als E-nummers. Niet iedereen is er voorstander van... Maar er is ook rode kleurstof te v...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Aardbeien eau de vie

In het verleden week mousserende aardbeienwijn gemaakt, net rose champagne met aardbeienwijn. Voel vooral bij de dames erg in de smaak 😉 Recept dat ik toen gebruikte: 6 kilo aardbeien, 1500 Gr suiker,...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Even keuren....

@bewust Ik heb je nummer nog, ik kom via Whatsapp er op terug 😉 In ieder geval ontzettend bedankt voor je aanbod!

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Even keuren....

@bewust Banaan en kokos staan bij mij nog op de verlanglijst, maar dan wil ik eigenlijk de banaan in een thumper doen. Maar vanwege jouw handigheid met koper zou ik dan eens bij jou willen aankloppen ...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Even keuren....

@stephan Per 750 ml 1 vanille boon (of 1 tl vanille extract), 1 kaneel stokje, ongeveer 5x1 cm sinaasappelschil zonder wit, 3 kruidnagels, 3 piment korrels, 1 segment steranijs, 1 cardamom peul, 1/6 ...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Even keuren....

@bewust Ja, is inderdaad nog van de voorraad die jij voor me hebt meegenomen. Ik heb rustig aan gedaan, heb nog genoeg voor één keer.

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
Even keuren....

3,5 liter spiced rum, net van de kruiden af en verdund naar 40%. Je voelt hem nauwelijks door de slokdarm gaan, maar in de mond is het er eentje met een bite 🤩.  IMG_20210630_220123.jpg

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: George Washington's Rye Whiskey, The making of...

Ik ga eens kijken bij een groothandel hier. Ze hebben hier in ieder geval eiken en merbau opgeslagen liggen. Heb daar ooit eiken restanten gehaald om een kaaspers te bouwen. Is absoluut onbewerkt hout...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: George Washington's Rye Whiskey, The making of...

Gister het gistingsvat uit de klimaatkast gehaald omdat ik geen blubs meer hoorde, in tegenstelling tot de dagen daarvoor. Sg bleek 1.010 te zijn en ik zag nog wat belletjes naar boven komen. Dus dek...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: George Washington's Rye Whiskey, The making of...

@robbert Als het 1/3 x 1/3 dus goed begrijp: Bij 60 liter in eerste run 20 liter opvangen, ketel schoon, 20 liter er in en iets meer dan 6 opvangen. Ik neem aan dat de tweede run wel een strip run is ...

In forum Recepten

4 jaar geleden
Pagina 19 / 34