Forum antwoorden aangemaakt

RE: Is dit war voor t500 vermogensregelaar

Ik gebruik deze: Stukje duurder maar werkt goed, koellichaam aan de onderkant. Ik wilde niet een maand wachten op ome Ali.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: SG en Gist.

De jodiumtest zegt ook niet alles. Als de jodiumtest zegt dat alle zetmeel is omgezet in suikers kan het zijn dat het is omgezet in veel vergistbare en weinig onvergistbare suikers of andersom. Doorga...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: slepend gist?

Ik denk veel te veel suiker in combinatie met geen voeding. Als je hebt aangevuld tot 20 l heb je een start SG van 1.152, bij toevoegen van 20l water 1.122. In het ene geval zou je uitkomen op 18,8 % ...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Eigen stook...

Mijn naam is Slokje, nuchtere Fries... Je bent hier op de goede plek om van dat nuchtere af te komen, veel plezier met stoken!

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: waarschuwing

Klopt,ook je. bril niet op de venster bank ,buiten de wc bril dan.? WC-bril op de vensterbank? Ik was het niet van plan maar fijn dat het mag!

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Still Sprits 25 liter boiler + copper dome: ideaal debiet voor koelwater?

De temperatuur op de arm bij de copper dome blijft oplopen gedurende het proces en kun je niet regelen met stoken. Debiet van het koelwater: Nooit gemeten maar is afhankelijk van de temperatuur van je...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Gin te pikant

Of naar smaak aan andere gin/drank toevoegen. Kun je even vooruit waarschijnlijk...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Stook controller ideeën (stook computer)

Voor de T-500 met kolom: regeling op temperatuur koelwater. Als tempertuur te hoog wordt koelwater omhoog, zit dat op de max vermogen ketel omlaag. Voor pot-still: Waarschuwing/afschakelen op te hog...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: De Stookwinkel 30 liter fermenters zijn binnen!

€ 17,95 voor een "handcrafted" vat, goede prijs! 😉

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Mijn versie van de roggeborrel is in een whisky wash waar de roggebrood bij gaat. In principe maak ik geen suikerrecepten.Het maken van een granenwash is wat meer werk maar valt in het niet bij de tij...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Het roggebroodgebeuren valt nog goed mee van kwaliteit. Ik heb hem de laatste keer gemaakt met een wort van pilsmout ipv suiker en dat is inderdaad beter dan met suiker maar ook met suiker is hij niet...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Gemiddelde werken meeste gisten het best tussen 3,5 en 5,5 . mooi is inderdaad als je op 4,5 uitkomt . Zou jij de wash aanzuren als je op 6 uitkomt voor de vergisting? Persoonlijk zou ik er niks aan ...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Als de vergisting begint zal de gist de pH verlagen. Als je met graan werkt en de vergisting start op pH 5 - 5,5 kom je meestal uit rond de pH 4 - 4,5. Met een suikerwash zitten er minder buffers in j...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Met een refractometer kun je het suikergehalte in je wort meten (SG). Als de wort vergist is kun je met de gemeten waarde het SG benaderen. Tijdens het stoken kun je er het % mee meten. Hier heb j...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Als een pH meter heel lang niet gebruikt is is de elektrode waarschijnlijk niet zo best meer.

In forum Spirits

6 jaar geleden
Pagina 10 / 31