Forum antwoorden aangemaakt
RE: Beginnen met bierbrouwen, teveel bomen in het bos ? Toen ik begon met bierbrouwen heb ik lang getwijfeld over wat ik zou doen. Ik dacht dat ik er mee bezig zou blijven en heb toen een speidel 20l gekocht en heb afgelopen weekend mijn 40e biertje ermee ... |
In forum Bieren en wijnen |
6 jaar geleden |
RE: maisch-schema's Bij spoelen voor bierbrouwen gebruik ik wel heet water (bijna kokend) maar dat zuur ik altijd met melkzuur aan tot pH 5.6. Je lost net wat meer suikers op en je bent sneller bij het kookpunt. Voor een... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Whisky mash maken van mout Waarom wordt er hier door verschillende mensen gesproken over koken? Bij bierbrouwen vaste prik, bij whisky stokers volgens mij niet. Het kan geen kwaad maar na het maischen op 72 °C af laten koelen e... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky mash maken van mout Bij het jenevermuseum is het 1/3 rogge, 1/3 tarwe en 1/3 gerstemout (ik ben er ook geweest en het is terug te vinden op de site). |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky in een maand Hieronder een mooi plaatje met maisch temperaturen en pH. Beta en alfa amylase zijn voor de omzetting naar suikers de belangrijkste en in dit plaatje kun je zien dat dat mooi overeenkomt met de pH die... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Whisky in een maand Ik zou de maisch iets langer laten staan dan kun je waarschijnlijk wat suiker weglaten voor de zelfde hoeveelheid alcohol. Een uur laten staan is zeker niet slecht, je zou ook wat omhoog kunnen in het... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Hoe bezorgt New York metro ratjes een plezierige dood? |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Enquette proposal E: Leuk om zelf wat te maken |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Een "gincident": |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Effe de knuppel in het hoenderhok Nooit en te nimmer. Hij blijft zijn ballen houden net als zijn baasje. In de bijbel staat toch: doe wat u niet wil.... Die van ons heeft ze ook nog en dat gaan we zo laten, ik snap wat je bedoelt! |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: De tap van Stookwinkel Ik heb zelfs mijn huisarts ivm deze eerder gevoerde discussie gebeld en die zei toen: mineralen en zouten zitten al in je dagelijkse voeding en kraanwater is wel degelijk vervuild. Als je aan zuiver w... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: De tap van Stookwinkel Ik meen dat veel water drinken zonder mineralen de mineralen uit je lichaam (osmose). Spa rood drink je niet uit borrelglaasjes waarschijnlijk. Bovendien: Wat denk je te winnen met destilleren behalve... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: De tap van Stookwinkel Ik zou het water niet destilleren maar gewoon rechtstreeks de keg in. Gedestilleerd water is minder goed voor je dan kraanwater. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Effe de knuppel in het hoenderhok Wordt Teuntje dan de eunuch die de harem bewaakt? |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: SG en Gist. Maar om te weten of je vergistbare of onvergistbare suikers hebt, moet je met Gist gaan testen. Je hoeft niet alles te testen, sommige zaken zijn gewoon bekend en dat scheelt een heleboel testen. Wil... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |