Forum antwoorden aangemaakt
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Ik heb er een die ik niet gebruik,neem hem mee naar de bbq.kan iemand zo hebben heb er ook baterijtjes bij gedaan. Refractometer of hydrometer met batterijen? Refractometer zou kunnen, dan heb je een... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: bier brouwen Als je een idee wil krijgen van verschillende manieren waarop je kunt brouwen zoek dan op youtube eens naar brouwtv. |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Pompje voor koeling, help. Ik zou kiezen voor 40 W. Die heb ik ook en is net genoeg. Bij strippen i.c.m. de T-500 gaat het in de winter goed maar twee weken geleden was het water dat buiten stond net te warm en moest ik in temp... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Welke moutgist Behalve de enzymen die al dan niet toegevoegd zijn heeft elke gist z'n eigen vergistingsgraad. Suikers die voor de ene gist nog te verteren zijn lust de andere niet. Een saison gist (bv belle saison) ... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: Welke moutgist Ik zou voor een gist gaan met een hoge vergistingsgraad, saisongist is wat dat betreft geschikt. De whiskygisten doen dat ook. Behalve meer opbrengst zorgt een hoge vergistingsgraad voor minder suiker... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Als ik het debiet wil verhogen van +/-400ml/minuut naar 600 of 700 dan spuit het water uit het gat van de thermometer en vliegt die sonde eruit. Is dat normaal? Hoe te verhelpen? Heb je misschien ee... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Polsinelli ervaringen en evt animo check Wat voor deksel zit er op? Het is niet helemaal duidelijk op de foto, is dat net zo iets als op de speidel 30l vaten en voertonnen of alleen een klikdeksel? Van de speidel vaten vind ik het wel mooi d... |
In forum Vraag en aanbod |
6 jaar geleden |
RE: Giststarter Een manier om wort te bewaren voor starters is even koken, schone jam- of augurkenpot en daar de kokende wort ingieten. Deksel er op, omdraaien zodat ook het deksel goed heet wordt en met afkoelen tre... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Gist van vorige bier Ik ben begonnen met bierbrouwen en het stoken is er later bijgekomen. Likeuren ben ik niet zo kapot van, in het algemeen vind ik het te zoet. Een limoncello op z'n tijd gaat er wel in en die hebben we... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Gist van vorige bier Als het gist van het bier genoeg levende cellen telt kun je het op een heldere bodem opkweken . denk aan fruitsap als ananas , appel of citrus . Bij biergisten uit een zwaar gehopt hier zal dit invloe... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Gist van vorige bier Gist uit een fles is goed op te kweken. Let wel op! Bij sommige brouwerijen wordt het bier in de fles gepasteuriseerd en is alle gist dood. Veel andere centrifugeren het bier voor bottelen en voegen d... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Lagering van bovengistende bieren. Ik lager eigenlijk niet (of eigenlijk: op fles). Over het algemeen is het helemaal uitgegist na een week en een week later bottel ik het. Ik heb geen voorzieningen om CO2 druk op m'n vat te zetten en ... |
In forum Grainfather |
6 jaar geleden |
RE: vergistingsvat reinigen Ik maak meestal/altijd direct na de vergisting het vat schoon. Zodra ik weer iets te vergisten heb spray ik het nog even in met een oplossing van Starsan en gedestilleerd water en laat dat drogen en s... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: vergistingsvat reinigen StarSan is ook officieel geen ontsmettingsmiddel. Je hebt schoon in verschillende gradaties met verschillende hoeveelheden micro-organismes: Steriel, gedesinfecteerd, sanitized (Nederlands woord? Iema... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: vergistingsvat reinigen Schoonmaken van gistingsvat of brouwketel: PBW (ontsmet ook). Schoon gistvat ontsmetten: StarSan. Kraantjes, rubbers etc schoonmaken/ontsmetten: In een teiltje met Oxi. PBW doet dit ook prima maar is ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |