Forum antwoorden aangemaakt
RE: Distilling conditioner tijdens vergisten? Uit de omschrijving: "This releases carbon dioxide & stops foaming of unfermented sugars during distillation." Maar bij het toevoegen heb ik nooit gezien dat het dan opeens ging bruisen. |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
Distilling conditioner tijdens vergisten? Ik heb het idee dat de distilling conditioner link werkt doordat deze de CO2 uit je wash verdrijft. Klopt dat? Als dat zo is dan zou tijdens de vergisting de CO2 concentratie in je wash laag gehouden ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: We zijn begonnen. Zure wort bij bierbrouwen heb ik nog nooit meegemaakt. Altijd zoet/bitter. Heeft iemand daar een verklaring voor? |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Vermogens regelaar te koop Dan heb ik wat gemist want ik wil hem graag hebben. Ik heb zo het vermoeden dat je de t500 er perfect mee kunt afstellen ook met de reflux of zelfs juist met de reflux. Hoe kan ik met je in contact ko... |
In forum Vraag en aanbod |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Als het 2 maanden duurt gaat er ergens iets mis volgens mee. Een week of 4 kan ik me voorstellen maar bij vergist het in twee - drie weken uit bij kamertemperatuur (terwijl de bakkersgist het liever w... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Water Demi-water is niet zuiverder dan gedestilleerd water, beiden zijn zuiver als je het goed gedaan hebt. Condens uit een wasdroger zou ik nooit gebruiken, dat ding is te vaak en te lang vochtig aan de bi... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Op een uur of 5-6 moet je wel rekenen, zeker als je het vermogen wat terugschroeft. |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? Vandaag maar weer eens een lekkere borrel drinken. 3 weken in China geweest. Keuze tussen licht, warm bier en bij de etentjes wordt je "verwend" met rijstalcohol, baijiu. Probeerde ik zo beleefd moge... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Temperatuur stripping run en spirit run Als je de stripping run op vol vermogen doet loop je ook het risico op overkoken en schuim in je product, tenzij je weinig in de ketel doet. |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Forum Ik vind het vooral laastig dat op de telefoon de optie om naar de laatste berichten te springen niet aanwezig is. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Plezier in het stoken Stookwijn heb niet vaak "toevallig" in huis... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Copperdome in gebruik met koperreflux kolom t500 Het grootste verschil tussen stoken met de koperen helm en het platte RVS deksel in combinatie met de refluxkolom lijkt me dat de kan op spetteren/overkoken van de vloeistof/schuim naar je kolom klein... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: de voorloop van de stook Ik refereerde niet aan jouw bericht maar aan dat van evds3. Die vroeg of voorloop goed is voor gewichten of bij blauwe plekken. |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: de voorloop van de stook Ik zou het niet doen. Als je het op je huid smeert worft het via je huid ook opgenomen in je bloed. Een deel zal verdampen maar het zal voor een deel hetzelfde zijn als voorloop drinken. Om dezelfde r... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Hoger percentage of laatste restjes winnen. Leuke tip Robbert! Komen er op deze manier ook minder bijsmaakjes mee en zijn voorloop/naloop beter te scheiden? 93% of 96% vind ik niet zo interessant maar kwaliteitswinst des te meer! Je hebt het ov... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |