Forum antwoorden aangemaakt
RE: omgevingstemperatuur gistingsvat vraag maar sommige gebruiken zelfs een aquarium verwarming. Bij bier niet gebruiken wegens mogelijk bacteriën. Bij bier wordt dan het gistvat in een speciekuip met water gezet in daar de aquariumverwarming... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: 2e of 3e stook hoeveel moet ik weggooien of helmaal niet meer Verdun je nog voordat je 2e/3e keer stookt? Beginnen met een % boven de 40 wordt afgeraden ivm explosiegevaar. Ik ben bang dat je om de 88% te halen dit doet. Met een smartstill boven de 88% komen is ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: spiriferm Dank je! |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: spiriferm Ik merk toch erg veel verschil, ik ben overgestapt van bakkersgist naar Lalvin EC-1118, de smaak is vele malen beter, mijn birdwatcher wash rook zelfs zo lekker dat ik een klein glaasje geproefd heb. ... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: Beginnersvragen Als de bouwkwaliteit van een grainfather hetzelfde is als van een T500 zou ik de speidel ook niet weg doen. Niks mis met de T500 maar de speidel voelt toch net wat steviger aan. Voor het bier en het m... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel De bostel voor mijn volgende (blonde) bier dan maar eens slecht spoelen en in de ton gooien met suiker. |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel Als ik dit zo lees is de bostel leuk om te gebruiken in een basis voor bv jenever maar als je het puur wil drinken kun je beter een echte whisky maken. Klopt dit met jullie ervaringen? |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel Ik heb geen ervaring met meerdere generaties sour mash met bostel, alleen met de roggebrood-"whisky". Als je toch al bier brouwt waarom maak je dan geen echte whisky in plaats van een suiker brouwsel?... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel Bakkersgist is populair voor het stoken van whisky, biergist ook. Wat je wel ziet is dat voor het stoken vaak hogere vergistingstemperaturen worden gebruikt dan voor bier. Voor een tripel zul je norma... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Waar zit iedereen ????? Als bevoorrechte westerling heb ik het goed hier. De maniere vn werken etc is wel anders. Jonge, enthousiaste maar onervaren mensen maken het werk geweldig. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Waar zit iedereen ????? Druk aan het werk in Rwanda, vanavond weer terug. Een heel andere wereld. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat Voor een urquel wat weinig bitter, die hoort richting 40 EBU te gaan volgens mij. Het zal een prima pilsje worden maar geen Urquel. |
In forum Stel je even voor... |
7 jaar geleden |
RE: PDF's en Boeken over bierbrouwen en geschiedenis. Nu kun je zeggen, ga naar een brouwforum, maar dat is toch een ander soort wereld. Ze willen ook iets beters als de "gewone" bieren, maar zijn vaak te wetenschappelijk, en niet echt avontuurlijk. Nie... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Smaak verbeteren na het stoken Er is nog een alternatieve methode om alcohol te ontdoen van geur en smaak . Door met een simpele ozon generator de alcohol te beluchten verdwijnen de laatste geurtjes . laat hierna de alcohol een uu... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Dat denk ik. Sommigen zijn van mening dat de gist zich ook ontwikkelt. En dat zal hij zeker doen maar of dat per definitie positief is betwijfel ik. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |