Forum antwoorden aangemaakt

RE: 1e whisky

Het komt uit de ketel, erg hard heb ik niet gestookt. Als ik ze bij de volgende whisky gebruik zal ik dit achterlaten mar ben wel benieuwd wat het is.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Je moet er voor zorgen dat er minimaal 10 liter in de ketel zit. Ik heb deze week de fijnstook voor de roggebroodwhisky met een goede 5 liter gedaan. Ging prima (rustig gestookt.

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: 1e whisky

Ik had de pot met tails van deze stook nog in handen deze week. Er drijven wat vlokken in, olien misschien? % is 50% van deze tails. Iemand een idee wat dit is?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: 1e whisky

Gisteren nog eens geproefd hoe het met de ontwikkeling gaat. 0,5 l met 3 g/l frans eiken, medium toast: Geur en smaak: zacht en wat zoetigs komt er in. 1,5 l met 1 g/l frans eiken, medium toast: Deze...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

We gebruiken een potstill (ik T500 met koperen helm). Als je het met de kolom doet alleen liebig koeler (en misschien de zadels eruit?).

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Gisteren de striprun gedaan van genearatie 3. Die heeft meer dan een maand in het gistvat gezeten door zakenreis en aansluitend vakantie. Tijdens de vakantie (Normandie en Bretagne) weinig bier maar ...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Gekke probeersels

Van meneeer wateetons: FRISDRANK-MOONSHINE Als het suiker bevat kun je het vergisten, en als het alcohol bevat kun je hetverstoken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen (maar zullen het hierbijl...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Theoretische informatie fermenteren

Gisten zullen bij een overvloed aan aanwezige suikers ook alcohol produceren, ook als er voldoende zuurstof aanwezig is. Bij industriele fermentatie processen (waar alcohol niet het product en dus ong...

In forum De kookhoek

7 jaar geleden
RE: Vijver/aquarium-pompje geslotenkoelkring

Ik gebruik de deze, geen enkel probleem met het debiet en de opvoerhoogte: Een gelijkaardige fontein- of aquariumpomp kost in onze contreien wellicht veel meer. Onze chinese vriend ali heeft deze ond...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Gisteren de fijnstook gedaan. Vrij veel voorloop weggedaan, het blijft lang scherp. Uiteindelijk uit de 2 generaties van 3,5 l per stuk ongeveer een een halve liter 39% (iets uitgeschoten met verdunne...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

In mijn 3e generatie die hieronder beschreven staat zal ook wel wat melkzuurbacterien zitten. De mout heeft nooit gekookt en dan blijft er ook wel wat over.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Nog even mijn vriend google geraadpleegd. Karnemelk heeft inderdaad melkzuurbacterien. Altijd gedacht dat karnemelk hetgene was dat overblijft na boter maken. Weer wat geleerd.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Gisteren geneatie 2 door de smartstill gehaald als striprun. Omdat er nog wat ruimte was aangevuld met wat van de ruwstook van gen 1. Ik heb nu nog wat low wines van gen 1 en een 1,2x gedestilleerde g...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Ga nu aan de slag met een tip van meneer Wateetons: een theelepel karnemelk toevoegen aan de stookwijn op basis van Odin's recept. Het schijnt dat melkzuurbacteriën ook iets doen bij whisky-bereiding:...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Echte franse suikermais kopen in nederland

Als het nog heet is gauw mout schroten en er bij doen? Ik tik het in en zie dat je er al enzymen bij hebt gedaan maar met mout het SG wat opkrikken levert misschien beter resultaat dan met suiker.

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 20 / 31