Forum antwoorden aangemaakt

RE: Het mooi houden van koper.

En ik denk dat je alleen de buitenkant moet behandelen zodat je product nog wel contact krijgt met het onbehandelde koper.

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

In de koelkast vrij lang maar erg afhankelijk van hoe schoon je gewerkt hebt. Als er veel besmetting is wat korter. Ik heb biergist uit een vergisting regelmatig een maand bewaard in de koelkast, ging...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Problemen bij het distilleren en de oplossingen

Die caramel zou dan in de ketel moeten blijven zitten. Ik vermoed dat de boel ook is gaan schuimen/spetteren en daardoor mee is gekomen in je eindproduct. De aceton hoort in je voorloop te zitten maar...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Exact alcohol bepalen bij macereren

Wat ik gemerkt heb bij het macereren van gin is dat je de hydrometer moet gebruiken (ook tijdens afstoken). Een refractometer geeft flinke afwijkingen als er olieen in dedrank komen.

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Temperatuur gisting

Korrelgist wordt neestal tegen de 40 °C gehydrateerd dus dat overleeft de gist wel. Te hoge vergistingstemperatuur is vooral van invloed op de kwaliteit van je vergisting (hogere alcoholen etc)

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Vergisting gestopt na overhevelen, wat nu

Als je met een refractometer meet gaat dat goed voor de vergisting. Tijdens/na de vergisting beinvloedt de alcohol de meting en moet je d.m.v. een berekening (diverse calculators te vinden) het juiste...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Vergisting gestopt na overhevelen, wat nu

Heb je gemeten met een refractometer? Bij hobbybrouwers is het een veelgemaakte fout om de meting tijdens/na vergisting niet te corrigeren.

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Temperatuur gisting

Ik sluit me aan bij het advies om te meten. Anders een klein beetje proeven: Is het zuur, en is er geen zoetje meer te bespeuren dan is het waarschijnlijk al klaar. Even laten klaren is wel aan te bev...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Een verwijzing naar een andere site al toch geen problemen geven? Zonder bronvermelding een recept kopieren is niet netjes maar hier zie ik geen probleem in.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Ik heb een 0 - 80 % refractometer en die van mij meet bij 80% ook niet nauwkeurig. Die van mij begint pas rond de 70% een beetje nauwkeurig te werken en geeft tot die tijd 80% aan. De eerste keer dus ...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: "Ontmaagd"

Ik heb hem bij Conrad gekocht, die hebben ze gellof ik niet meer. Het is een kastje met een stekker er aan en een stopcontact er op waar op je de T-500 aansluit. Plus een knopje om het vermogen in te ...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: "Ontmaagd"

Als je gin wil maken met de koperen helm zul je minimaal een liter of 4 tegelijk moeten maken (en een vermogensregelaar moeten kopen). Ik heb hiervoor een smartstill gekocht, dan kun je het ook per li...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Kijk even bij de bewezen recepten op het hobbybrouwforum:

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Ik brouw mijn bier al jaren met een Speidel (toen ik die kocht bestond de grainfather nog niet eens). De grainfather was voor mij daarom overkill.

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Ja, als je met de koperen helm stookt (ook met volle T-500) is een vermogensregelaar eigenlijk een must (mijn persoonlijke mening). Vandaar de toevoeging "rustig gestookt".

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
Pagina 19 / 31