-
Munckerik replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@robbert de Whisky Mouten Bio (en ook de Peated mout Bio) die ik verkoop zijn allemaal op Schotse turf afgeëest (volgens de mouterij zelfs op de beste Schotse turf 😊). Rookmout is gerookt op beukenhout en dat geeft ook meer… Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie hier maak je een denkfout. Je hebt geen start SG gemeten en momenteel zie ik dat het SG om en nabij de 1.030 is. Was je start SG 1.060 en zou je nu gaan stoken dan klopt de berekening…. Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie temperatuur waarop de hydrometer geijkt is staat meestal op de hydrometer vermeld. Vaak is di inderdaad 20ºC
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie Dat is inderdaad een hydrometer om het SG meet te meten. Als je start met de vergisting meet je het en als je denkt dat de vergisting voorbij is meet je nog eens. Het verschil tussen start SG en… Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie even verkleinen dan 😉
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie ik denk dat je een foto hebt proberen toe te voegen maar ik zie niets. Gistvat mag je wel openmaken om een sample te trekken. Beste is ook een vergistingsvat met een kraantje om een sample te nemen dan… Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@johnny naar mijn weten zit daar geen rogge in maar enkel turf gerookte gerstemout.
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie dat is duren aanname 😉 Iedere vergisting kan weer anders verlopen en tijd is hierin een slechte indicator. Ook een waterslot is geen goede indicator. Het kan nog volop gisten zonder activiteit; het CO2 gas ontsnapt door een lek… Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie SG = soortelijk gewicht. Wanneer je het start SG en het eind SG weet kun je het alcoholpercentage uitrekenen. Het SG is ook een indicatie over het al dan niet klaar zijn van de vergisting.
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Het gist nog dus ik zou zeggen wachten.
Heb je SG metingen gedaan? -
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stookforum ja Jan, Stephan heeft me er net op gewezen waar ze te vinden zijn.
-
Munckerik liked forum post "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Nu staat de klok weer bij Stephan top👍🏼
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Daar stond niets ingevuld 😉
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stephan ik kan bij “mijn profiel” geen tijd ontdekken 😩
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Bij mij scheelt het wel een uur, vreemd
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stephan als dat zo is dan heb ik me vergist. Zag net een bericht binnenkomen en aan de tijd te zien scheelde het een uur volgens mij.
-
Munckerik replied to the topic "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Wanneer je je verveelt Stephan, even de tijd aanpassen, die loopt nu een uur achter 😉
-
Munckerik replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@johnny nee hoor daar hoef je geen rogge(mout) aan toe te voegen maar je kunt het doen om bv een (straight) rye whiskey te maken. Alleen zou ik voor een (straight) rye dan weer geen whiskymout gebruiken vanwege de peated-… Read more»
- Meer laden