Forum antwoorden aangemaakt

RE: wat stoken jullie op dit moment ?

@rein Dat kan ik je wel zeggen, precies nul want ik heb al heel erg lang niets meer laten fermenteren. Er is ook een verschil tussen CO2 uit fossiele brandstof en CO2 door fermentatie. (En dan bedoel ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Parterschap BBQ Pitmaster Comunity & Stookwinel

Mooi Jan, gefeliciteerd!

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Rubber ring helm voor T500 blijft niet zitten

@pirate vochtig maken wil vaak helpen. De ring is overigens een siliconen ring en geen rubberen maar dat terzijde 😉

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: birdwatcher, wel koolzuur, geen alcohol?????

@mcjas refractometers zijn er in heel veel verschillende soorten. Er zijn er ook waar je het zoutgehalte van je zeeaquarium mee kunt meten. Maar ik neem aan dat je een alcoholrefractometer hebt, deze...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Rijsthulzen

@odevie wijsheid is om geen meel te gebruiken. Rijsthulzen zullen met meel ook niets uithalen, deze gebruik je wanneer je grote hoeveelheden mouten gebuikt die zelf geen kafjes meer hebben zoals bv t...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Show your (wo)mancave

@kapisjon Handig met zo'n spoelruimte en ook lekker ruim

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

@stookforum leuke test Jan!

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wanneer is je wash klaar?

@stefanjo nee als je alles rustig doet is er niet veel aan de hand

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Wanneer is je wash klaar?

@stookabilities bij een suikerwash is methanol uitgesloten. Wanneer je vergisting klaar is? Meten is weten. Lucifertruc is aardig en kan een indicatie zijn maar wanneer je het milieu wat verstoord heb...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase

@pikketanus mocht er ooit weer een stookforum barbecue komen dan hebben we meteen een groepsactiviteit 😁

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase

@pikketanus hahaha niet dat ik weet. Wellicht heb je vroeger ook wel eens het proefje gedaan: lang op een broodkorstje kauwen en dan werd het steeds zoeter (dat komt door de amylase die het zetmeel om...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Diastatische Mout

@gompie dat durf ik zo niet te zeggen of je rogge eerst moet koken, ik ken alleen roggemout. Als het rauwe rogge betreft dan zet het andere mout het zetmeel van de rogge wel om.

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase

@stephan nee alpha amylase is een enzym en of het nu uit graan komt of uit speeksel (ja daar zit het ook in) of uit schimmels maakt allemaal niets uit qua werking

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Diastatische Mout

@gompie het meest diastatische mout dat ik ken is Chateau Diastatic ,heeft een diastatisch vermogen van 380 WK. Pilsmout ook er goed heeft in vergelijking een diastatisch vermogen van pak hem beet 250...

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase

@stephan de amylases van StillSpirits zijn eigenlijk vreemde eenden in de bijt. De ene, Glucoamylase enzyme wordt uit een schimmel en de andere, High temperature alpha amylase, wordt uit een bacterie ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 5 / 343