Vond forum berichten leuk

RE: Hallo luitjes

@concha de bolle ruimte van de hoed is bedoeld om de alcohol damp vrolijk rond te laten dansen zodat er een smaak ontwikkeling ontstaat. De toeter die daar op staat zal de doorstroming wat vertragen e...

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Hallo luitjes

@sabot Voor mij was deze keuze een no brainer... aangezien ik toch in het brouwen zit heb ik het beste van 2 werelden.Ha, ik kan een foto plaatsen... daar komt ie!  2024-12-02_20-29-19.jpg

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Dat wordt kurken trekken

D’r zit een aardig kleurtje aan. Had hem toch iets hoger(48%) weg gezet dan ik genoteerd had dus toch maar iets aangelengd tot 42% en al wat flesjes gevuld.  IMG_0716.jpeg

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Destillaat/stoker gezocht

Hoi timo en Liam, Op elke middelbare school waar scheikunde wordt gegeven, is distillatie ook een onderwerp dat behandeld wordt. Welliswaar met glazen kolom en koeler, maar voor jullie proef volgens m...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Ouzo recept gezocht

@pastoriestoker Goede vraag! Eerst nog een opmerking: ik kan me niet herinneren ooit een paar weken te hebben gemacereerd, meestal is dat rond een dag of tien. Na een week proef ik regelmatig even hoe...

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Geur en bewaring van rietsuikermelasse.

Ondertussen ben ik weer melasse aan het vergisten en moet zeggen dat de geur mij nu veel beter bevalt dan bij de eerste keer. Misschien is het iets waar je aan gewoon moet worden. 🙂 Daarnaast heb ik m...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Genepi

@lemmy nee dat is niet de reden . ik mag juist de warmte wel kwijt. 94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven. Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen ku...

In forum Likeuren

8 maanden geleden
RE: Genepi

Quick strip  IMG_20241116_150857958.jpg

In forum Likeuren

8 maanden geleden
Remko - Air still pro

Na een aantal jaar bier brouwen zijn we begonnen met stoken, met de Air Still Pro.

In forum Stel je even voor...

8 maanden geleden
RE: melkkan stookketel

Ketel is niet meer beschikbaar. db

In forum Vraag en aanbod

8 maanden geleden
RE: melkkan stookketel

Hoi Remco, Ik geloof dat ik niet veel hoger ben gekomen dan 80 a 85%, dit is meer te gebruiken als potstill dan als neutraal ketel. Hoewel als je een goede zuivere vergisting hebt en het 2 of 3 ke...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Picon

Deze heb ik in mijn recepten boekje staan De traditionele manier om het te bereiden bevat doorgaans: Sinaasappelschillen - ongeveer 50 gram gedroogd. Gentiaanwortel - ongeveer 30 gram. Kina (Cin...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Ook even voorstellen Harry

@rumo ja er boven zit een dephlegmator. Die is op meerdere manieren aan te sturen. Ik kan een alcohol percentage kiezen en op basis daarvan regelt hij de dephlegmator. Ik kan dus selecteren dat ik 60%...

In forum Stel je even voor...

8 maanden geleden
RE: Ook even voorstellen Harry

@antonuithethogenoorden nee hoor, reflux is te regelen en ik stook met het fruit. Heb eerst 400 liter peren gestookt voor lokale palinka, gestookt op 60% eind product, daar was ik zelf en ook een aant...

In forum Stel je even voor...

8 maanden geleden
RE: Ook even voorstellen Harry

Klein filmpje

In forum Stel je even voor...

8 maanden geleden
Pagina 10 / 137