Vond forum berichten leuk

RE: Calvados, appelvergisting-destilaat

Beste mensen, wilde nog even vermelden dat de Calvados erg goed is. Wel wat aan de sterke kant, dus wil toch wat verdunnen op één fles. Dank voor jullie tips!

In forum Bier, Wijn en overige dranken

3 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@harryd1969 malen kan je grof doen net als mout, anders slip de boel dicht. Dan minimaal 20 min. koken. Het afkoelen is wel een dingetje met veel massa gebruik ik een spiraalkoeler. Ik heb ook wel een...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@skoelie Dan is de Vier Winden in Vragender dichterbij voor je, of de Molenwinkel in Bredevoort. Die laatste verzendt ook, van de eerste weet ik dat niet zeker. Beiden hebben een breed assortiment.

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@murmillo maal jij dit nog voor gebruik of kook je het?

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@rinus55 Grof malen en daarna even koken. Ik heb hiervoor een vooroorlogse graanmolen van meer dan 80 jaar oud gescoord op MP. Met een standaard schrootmolen lukt dit niet, maïs is te hard. En de bord...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Spoelen

@martijnp Ik gebruik per kilo graan ca. 800 ml water (heet) om mee te spoelen. De granen nemen namelijk ook wat vocht op. Ik heb recent mijn uitgespoelde graantjes in een vat met wat water en gist lat...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

2 weken en 2 dagen. De stookwijn is ver klaar zo te zien, met een SG van 990 bereken ik zo'n 11% alcohol. Toen het onder de 0 graden dook buiten, had het verwarmingslint het toch wel moeilijk. Dus ik ...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

@rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsversch...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Dat wordt kurken trekken

Een dikke 2weken geleden heb ik heerlijk gegeten bij restaurant Tosca in Rotterdam. Als toetje neem ik meestal maar een drankje en dat werd deze keer Grappa en dan wel 4 verschillende smaken. Tamme ka...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: groeps foto

@rumo sinds vorige week wel echt de AOW leeftijd bereikt, dus hoor nu officieel bij de ouwe zakken.

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: koelwater heel moeilijk af te regelen bij t-500

Update: Het vervangen van de kraan heeft wel iets verbetering gebracht, maar het blijft af en toe klungelen...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier

Er is weer vers druivenconcentraat onderweg. Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest is er weer 1300 KG onderweg, dat zijn maar liefst 200 Cans van van 6,5 kilo/5 Liter. Meld je aan op de wachtlijst...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

@robbert Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden.

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

@mana leuk te horen dat het goed is gelukt. Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen.

In forum Spirits

3 maanden geleden
Pagina 4 / 134