Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Peet

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Peet

@peet

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @peet als 6kilo suiker en 5 liter melasse in een vat van 25 liter zit gaat het niet werken !  Voor een goede vergisting met bakkersgist is een SG van 1070 te adviseren.  Boven 1100 is het zo goed als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @peet op hoeveel liter water?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @peet wat was je start S.G. en huidig S.G.? Twee maanden is erg lang, hoe heb je het gemaakt?

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @peet ik stuur je een pm

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @peet nee daar is nog niets van bekend

  • Profielfoto van Thurstan

    Thurstan antwoordde op het onderwerp "Dichting voor nieuw deksel" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @peet Hier heb ik al op gezocht, maar het is geen courante maat die mijn ketel heeft 🙂

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet indd. Tussen de struiken werpen en opnieuw. Dan kun je alle nieuwe tips opnieuw toepassen. Succes man

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet, je ben nu al zo lang bezig met deze emmer als je er energie in wil steken zou ik stoken of anders weg gooien.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet ik kan van afstand niet goed zien wat er nog mis is . Beetje vreemd. 
    Inderdaad voeg wat suiker toe. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet er is dus waarschijnlijk iets in basis fout gegaan waardoor gisting niet volledig verloopt . Ik zou zeggen, Als je een schoon vat hebt staan  . Deze goed spoelen  alles overhevelen daarin met achter laten van de onderste grauwe…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet dat moet zo goedkomen dan .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn  dus nig niet volledig klaar  . De belletjes laten zien dat gisting  nog actief  is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2 laag zo…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet welke link bedoel je? Ik ben aan het teruglezen maar zie zo snel niet welke link je bedoelt. 
    Sommige urls zijn met het nieuwe forum verranderd. Dan even de zoekfunctie gebruiken.
    Groetjes, Jan

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet ziet er uit dar het weer gist    sg moet zakken niet stijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet 150 ml sinasappelsap 150 ml water en 50-60 gr gist

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @peet ph vam 4,5 is prima   .brix van 10 is ongeveer SG van 1042  . Dus eigenlijk nog te hoog om te stoken. Controleer of er nog gisting is  . Zo niet maak wat gist met sinaasappel gist voeding en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @peet brix is als plato en sg waarde van dichtheid/ soortelijk gewicht. Zakt het suikergehalte zakt brix / sg .
    De gisting is in eerste dagen altijd feller voor het oog en zakt wat in .
    Dat is normaal .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Brix-converter" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @peet deze geeft net wat meer mogelijkheden
     
    https://www.vinolab.hr/calculator/gravity-density-sugar-conversions-en19

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tonnen / vaatjes" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @peet gewoon lekker laten gaan .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tonnen / vaatjes" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @peet piep kleine bellen betekent gisting aanwezig. 
    Dus geef het tijd en controleer om de 4 dagen Sg
     

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 17 uur geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 2 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 2 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens