Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Hi Ter info : ik ben een fan van koper, RVS en glas. Dus ja, een 5l koperen ketel is zeer zeker veelzijdiger.  en ik heb je filmpje gezien Robbert.  Mooie verbetering die je aanbracht aan de airstill. Ik heb…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Voor kleine proefbatches of voor experimenten is een grote ketel vaak te omslachtig. Om maar te zwijgen over het te grote volume. Daarom misschien een airstill ? Eenvoudiger kan niet, denk ik. Heeft hier iemand ervaring met zo een ding…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Shalom Willy Er van uitgaand dat je met de hobby pas begint.  De vraag van Rumo, over gistvoeding komt misschien vreemd over. Echter, om 6 kilo suiker te vergisten tot alcohol, heeft de gist behoorlijk veel werk en moet het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden

    Wachten, minstens nog een week.
    10 a 15 graden is koud, ook voor bakkersgist.  Vandaar trage fermentatie
    Wat fermenteer je ?  Suiker met ???
     
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @manonh82 
    In dat geval :  zie antwoord van Robbert hierboven.
    Misschien je recept even laten weten dan krijg je zeker richtlijnen over wat er foutliep.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden

    Hello Manon
    Kan je iets meer uitleg geven ?
    Is dit in je fermentatie of na het overhalen ?  Of macereer je gewoon fruit en suiker in alcohol ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 4 maanden, 3 weken geleden

    Shalom SwabberAls ik je goed begrijp heb je een ketel van ongeveer 12 liter die een vloeistof met water + alcohol bevat. Je stookt en er komt stoom uit je alambiek ipv vloeistof.Je stookt van 20 tot 90 graden. (We…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden, 4 weken geleden

    Morgen zonnewende, dus opnieuw een jaar voorbij, maretak plukken en een goed gerijpt flesje uit de kelder halen. Aan iedereen heerlijke feesten gewenst en een (ongetwijfeld) uitdagend 25 gewenst. Shalom PS Volgend jaar sluiten we eerste kwart van deze eeuw…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    Hi Robbert
    Lijkt me al iets meer haalbaar voor een leek.
    Ik heb bijna nul ervaring met actieve kool, krijg je daar smaken mee weg ?
    (Ik las eens dat bepaalde bourbon Jack Daniels ? door een dikke laag houtskool gaat)

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    Bedankt voor de info Robbert. Ik denk echter dat ik me daar niet aan ga wagen.  Het loont gewoon de moeite niet om zulk risico te nemen.  Als amateur streef ik een zo natuurlijk mogelijk product na.  Zonder filtering, toevoeging…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    Hi Robbert
    Begrijp ik goed dat je de alcohol moet mengen met bijtende soda (natriumhydroxide) ?
    Is het daarna nog drinkbaar ? 

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    Thanks Maestro.
    Indien ik je antwoord goed begrijp kan je die hardnekkige smaken (zoals hop, gentiaan, gember etc) er niet door distillatie alleen uithalen ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    Hi, Met eindejaar opgeruimd en alle flessen die me niet bevallen, overschotten en probeersels, samen in de ketel gegoten.  Extra lange reflux colom gemonteerd en 2x overgehaald.  Bedoeling was om alle smaken er uit te distilleren en te eindigen met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 
    Bedankt Rinus
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 1 week geleden

    Hi Rinus
    Is dit een kolom van Hooloo ?
    Ziet er gaaf uit.  Misschien is die parrot ietsje over the top maar in het geheel een veelzijdig werktuigje denk ik
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Hello Stephan Hier ook een grote fan van kweepeer.  2024 was overigens (hier) een geweldig jaar voor kweepeer.  Veel water en veel warmte in het najaar. Bedankt voor de tips ivm servische Dunja.  Moet ik zeker eens proeven. Wat ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden

    Hi KayP Je stookketel als vergistingsvat gebruiken zie ik niet zitten.  Tenzij je echt hyper krap behuist bent en je absoluut geen plaats hebt. Een plastiek emmer met deksel is zo goedkoop dat het de moeite niet loont om te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden

    Shalom Kayp   Eerst eens wat wijn doorstoken om het gevoel te krijgen, of meteen een suikerwash maken? Waarom niet alle twee samen ? Een eenvoudige suikerwash duurt ongeveer 3 a 4 weken. Dus waarom er niet meteen eentje opstarten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 1 week geleden

    Hi Maestro
    Mijn mispelaars {?} dragen amper dit jaar.  Kweepeer, appels en okkernoten daarentegen kreunen onder de vruchten.  Vreemd jaar
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 2 weken geleden

    Thanks Maestro   Momenteel werk ik met “sourmash”  dus hergebruik van dezelfde stam. Ik werk ook gedeeltelijk met continue fermentatie.  Een batch blijft bij mij 3 maanden actief.  Daarna begin ik een nieuwe.  Uit ervaring weet ik dat na drie…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 15 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 5 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens