Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Voila, we zijn er bijna, De maretak plukken en klaar voor 2024.   Vraagje om inspiratie.  Welk (speciaal) drankje zetten jullie tijdens de feesten op tafel?   Liefst zelfgebrouwen uiteraard maar het mag ook iets uit de winkel zijn.  Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Dokter Oetker wordt serieus…" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Shalom Dr oetker en welkom. Ik stook al 2 decennia op gas en heb tot op heden nog niets opgeblazen.  Buiten stoken is niet handig wegens bv wind of regen.  garage, tuinhuis of zolder (MET GOEDE VENTILATIE)  is veel handiger….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Hi Rummy Zonnepanelen en een electrische kookplaat ?   Wat is het volume dat je daar mee op temperatuur krijgt ? Ik ben een conservatieve gas-verbrander en sta versteld dat het lukt met zonnepanelen.  Die zou ik (volgend jaar) willen plaatsen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert 
    Shalom Robbert
    Alsem + Anijs + Curacao schillen lijkt me de beste combinatie.  Macereren op 90 graden alco, dan overhalen met of een verlengde kolom of een reflux.
    3 jaar rijpen.
    Voila, daarmee heb ik al een projectje voor 2024.
    Bedankt

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @rumo  Hi Rumo Zelf stoken (en uiteraard koken) met ingredienten die je kweekt of in de natuur gaat zoeken, legt een band met de seizoenen, de natuur, onze omgeving en het bereiden van heerlijke echte bio producten.  Het fourageren, kweken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert  Thanks Robbert De Alsem Artemisia Absinthium, groei ik in mijn tuin.  Hier NoordFrankrijk/Belgie groeit dat heel goed en worden het forse struiken. Ik groei de plant weliswaar tegen een zuidermuur in volle zon.  Dat geeft uitstekende alsem en als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Als uitsmijter een laatste observatie van 2023 Alsem (absinth) in een fruitfermentatie of een suikerfermentatie zal na overhalen onaangenaam doorkomen en het distillaat zal een bittere kleffe smaak hebben in de middentonen en de afdronk.  Een beetje vergelijkbaar met een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Hi Mana
    Vergist je de bramen of macereer je die ?
    Ik kan me moeilijk voorstellen dat indien je bramen en appelen (50/50) samen vergist om te stoken er nog iets van de bramensmaak doorkomt
    Of lukt je dat ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Lukt nog steeds niet.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Hi
    Mijn druiven gaan naar productie van azijn en een beetje naar vergisting.  (goede) wijn maken is aartsmoeilijk volgens mij.
    Blij dat het jou lukt.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Shalom Maestro Ik ben toch al meer dan 2 decenia bezig maar toch tracht ik ieder jaar een paar nieuwe zaken uit te proberen. Meestal is dat geen succes maar toch, je leert altijd iets bij dat vroeg of laat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Et voila !  Het jaar is nagenoeg achter de rug.  Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor een terugblik met wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Thanks Robbert
    Ik heb hier de analyse van mijn kraanwater en dat bevat
    137mg/l calcium
    10 mg/l magnesium
    13 mg/l sodium
    51 mg sulfaten
    Dus dat magnesium verdampt aan 80 C en zet zich dan af in de kolom ?  Interessant
     
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Et voila. Heb de verschillende fermentaties overgehaald en ik kom tot hetvolgende resultaat Maceraat (niet overgehaald)  niet echt geslaagd Fermentatie zonder suiker :  Magere opbrengst, lichte kweepeer smaak, monotoon en niet het rijke aroma van de kweepeer Fermentatie met 50%…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Hi Robbert
    Vanwaar komt dat magnesiumzout ?
    Ciao

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    Hi Sinds ik ben beginnen experimenteren met kweepeer, heb ik ontdekt dat het eigenlijk een fantastische vrucht is. Niet alleen bevat het veel suiker :  13gr vs 16 voor druiven en slechts 10gr voor pruimen.  Dus knallende vergisting die loopt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @dutchie 
    Hi
    Zijn die kweeperen van je al geel of nog groen ?
    Ik heb de mijne moeten plukken en laten rijpen.
    Gewoon nieuwsgierig
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    Thanks Theresa en Robbert Aangezien er dit jaar massa’s kweeperen zijn en ze door de prachtige nazomer zelfs goed rijpen, zal ik verschillende batches maken. 1.  Pulp met suiker 2.  Pulp zonder suiker 3.  Maceraat.   Hier maakt men veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    Bedankt Robbert
     
    Zou je suiker toevoegen aan de pulp ?  Die kweeperen hebben een eerder laag suikergehalte.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    Shalom Neen niet sidonie van Lambik maar cydonia oblonga oftewel kweepeer Mijn bomen kreunen door de heerlijke nazomer onder het gewicht van de talrijke, geurende kweeperen. (Doet me aan Mae West denken) Helaas eindigen die peren maar al te vaal…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens