-
Psycat posted a new topic "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Voila, we zijn er bijna, De maretak plukken en klaar voor 2024. Vraagje om inspiratie. Welk (speciaal) drankje zetten jullie tijdens de feesten op tafel? Liefst zelfgebrouwen uiteraard maar het mag ook iets uit de winkel zijn. Ik… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Dokter Oetker wordt serieus…" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Shalom Dr oetker en welkom. Ik stook al 2 decennia op gas en heb tot op heden nog niets opgeblazen. Buiten stoken is niet handig wegens bv wind of regen. garage, tuinhuis of zolder (MET GOEDE VENTILATIE) is veel handiger…. Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hi Rummy Zonnepanelen en een electrische kookplaat ? Wat is het volume dat je daar mee op temperatuur krijgt ? Ik ben een conservatieve gas-verbrander en sta versteld dat het lukt met zonnepanelen. Die zou ik (volgend jaar) willen plaatsen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert
Shalom Robbert
Alsem + Anijs + Curacao schillen lijkt me de beste combinatie. Macereren op 90 graden alco, dan overhalen met of een verlengde kolom of een reflux.
3 jaar rijpen.
Voila, daarmee heb ik al een projectje voor 2024.
Bedankt -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo Hi Rumo Zelf stoken (en uiteraard koken) met ingredienten die je kweekt of in de natuur gaat zoeken, legt een band met de seizoenen, de natuur, onze omgeving en het bereiden van heerlijke echte bio producten. Het fourageren, kweken… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert Thanks Robbert De Alsem Artemisia Absinthium, groei ik in mijn tuin. Hier NoordFrankrijk/Belgie groeit dat heel goed en worden het forse struiken. Ik groei de plant weliswaar tegen een zuidermuur in volle zon. Dat geeft uitstekende alsem en als… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Als uitsmijter een laatste observatie van 2023 Alsem (absinth) in een fruitfermentatie of een suikerfermentatie zal na overhalen onaangenaam doorkomen en het distillaat zal een bittere kleffe smaak hebben in de middentonen en de afdronk. Een beetje vergelijkbaar met een… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hi Mana
Vergist je de bramen of macereer je die ?
Ik kan me moeilijk voorstellen dat indien je bramen en appelen (50/50) samen vergist om te stoken er nog iets van de bramensmaak doorkomt
Of lukt je dat ? -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Lukt nog steeds niet.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hi
Mijn druiven gaan naar productie van azijn en een beetje naar vergisting. (goede) wijn maken is aartsmoeilijk volgens mij.
Blij dat het jou lukt. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Shalom Maestro Ik ben toch al meer dan 2 decenia bezig maar toch tracht ik ieder jaar een paar nieuwe zaken uit te proberen. Meestal is dat geen succes maar toch, je leert altijd iets bij dat vroeg of laat… Meer lezen»
-
Psycat posted a new topic "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Et voila ! Het jaar is nagenoeg achter de rug. Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor een terugblik met wat… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Thanks Robbert
Ik heb hier de analyse van mijn kraanwater en dat bevat
137mg/l calcium
10 mg/l magnesium
13 mg/l sodium
51 mg sulfaten
Dus dat magnesium verdampt aan 80 C en zet zich dan af in de kolom ? Interessant
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Et voila. Heb de verschillende fermentaties overgehaald en ik kom tot hetvolgende resultaat Maceraat (niet overgehaald) niet echt geslaagd Fermentatie zonder suiker : Magere opbrengst, lichte kweepeer smaak, monotoon en niet het rijke aroma van de kweepeer Fermentatie met 50%… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Hi Robbert
Vanwaar komt dat magnesiumzout ?
Ciao -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Hi Sinds ik ben beginnen experimenteren met kweepeer, heb ik ontdekt dat het eigenlijk een fantastische vrucht is. Niet alleen bevat het veel suiker : 13gr vs 16 voor druiven en slechts 10gr voor pruimen. Dus knallende vergisting die loopt… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@dutchie
Hi
Zijn die kweeperen van je al geel of nog groen ?
Ik heb de mijne moeten plukken en laten rijpen.
Gewoon nieuwsgierig
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Thanks Theresa en Robbert Aangezien er dit jaar massa’s kweeperen zijn en ze door de prachtige nazomer zelfs goed rijpen, zal ik verschillende batches maken. 1. Pulp met suiker 2. Pulp zonder suiker 3. Maceraat. Hier maakt men veel… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Bedankt Robbert
Zou je suiker toevoegen aan de pulp ? Die kweeperen hebben een eerder laag suikergehalte. -
Psycat posted a new topic "Sidonie" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Shalom Neen niet sidonie van Lambik maar cydonia oblonga oftewel kweepeer Mijn bomen kreunen door de heerlijke nazomer onder het gewicht van de talrijke, geurende kweeperen. (Doet me aan Mae West denken) Helaas eindigen die peren maar al te vaal… Meer lezen»
- Meer laden