-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aluminium pan voor aanmaken Mash." – 2 jaren, 12 maanden geleden
Ik kook mijn suikerwash, kersen etc allemaal in een aluminium pan van 18 liter. Het vergisten zelf gebeurt in een plastic vat of ton met waterslot.
Dus alleen aluminium in de voorbereiding.
Koper voor ’t eindproduct. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
Update.
De kersen staan nu een dag of 6 op gist.
Het lijkt er op dat de vergisting is afgelopen.
6 dagen lijkt me te weinig.
Wat is t advies?
Stoken of de vergisting op gang brengen?
En hoe?
Ik dank u. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
Het gisten van de kersen is nu op normaal niveau. Volgende keer laat ik het deksel er 24 uur af en dek ik ’t af met een doek. Na 24 uur kan ’t deksel met waterslot er weer op.
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "kersen vergisten vraag!" – 3 jaren geleden
@houthakkertje gratis eiwitten.
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
@chriswisky
Bij schone alcohol stop ik ook bij 20%
Rum van 20% is geen rum meer.
Ik heb nu wel 5 liter dunder bewaard voor de volgende ronde. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@bewust er hangt nog genoeg.
Neem een trapje mee, de dikke jongens hangen net buiten handbereik. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@theovz lol.. Daar sla ik m’n regenwater in op..
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@theovz dat zou in mijn geval nog te weinig zijn.
Afdekken met een doek, na 24 uur ’t deksel proberen. -
Pulle vind forumbericht "Aardbeien en kersen van de boer" – leuk 3 jaren geleden
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@alchemist
Creatief is m’n 2e naam.
Fijn weekeinde stook vrienden. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@alchemist ik had recent 40 liter vaatjes aangeschaft en daar 30 liter op afgetekend. Dus 10 Liter expansie. Wat ik nu heb gedaan is dit. Oude doek gepakt en die er overheen gespannen met 4 klemmetjes en daar de deksel… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@theovz Theo , lees even t stukje hierboven of onder over de druk en t schuim van kersen na t toedienen van gist. Dit is best veel dus…..
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@theovz OPPASSEN !! Ik had vanmiddag om een uur of 1 gist toegevoegd. 10 a 15 centimeter onder de rand,dit is bij suikerwash ruim voldoende. Bij kersen dus niet ! Ik liep om 4 uur even de garage in en… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
@theovz
Ik maak een batch van 30 liter.
15 kilo kers aanvullen met 30 liter water en 3kg suiker.
Ook mijn 1e keer….. Afwachten. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Rietsuiker melasse" – 3 jaren geleden
Vandaag gestookt. Echt alles volgens de regels gedaan, maar van 30 liter stookwijn net 5 liter rum. Wél de beste rum tot nu toe. 50% in de head en 30 in de tail. Van 30 liter moet ik toch zeker… Meer lezen»
-
Pulle vind forumbericht "Rietsuiker melasse" – leuk 3 jaren geleden
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
Kokende kersen. Ruikt heerlijk.
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Aardbeien en kersen van de boer" – 3 jaren geleden
Gisteren kersen geplukt in Gorssel. Kilo of 15. Gekookt en een nacht laten staan. Nogmaals gekookt en toen met de mixer er door. Pitten zakken wel naar de bodem. Morgen 3 kilo suiker en gist erbij. Pitten blijven achter straks,worden… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "kersen vergisten vraag!" – 3 jaren geleden
@kroon Niet schudden of roeren,laat de natuur haar werk doen.
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "kersen vergisten vraag!" – 3 jaren geleden
@lummel In Gorssel bij Deventer staat een kersen boomgaard waar je ze wel zelf moet plukken , en dan een passend bedrag achterlaat in t geldbakje. Er loopt doorgaans geen personeel oid en de boomgaard is 24/7 toegankelijk. Neem wel… Meer lezen»
- Meer laden