-
Prins antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 10 maanden geleden
@rdirk hoeveel marmitte voeg je toe op vat van 15 ltr aanmaak
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rdirk als je zoet met siroop heb je inderdaad hoger percentage nodig . Maar door warm Maceraat en zoeten met uitgekookte honing of kandij van rietsuiker kun je met lager percentage ook genepi maken. T is maar net welk werkwijze… Meer lezen»
-
Troet antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rdirk je hebt nu een percentage van 50% en wil het weer hoger maken , wat wil je er dan van maken ?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rdirk waarom niet. De derde keer zullen je voor en na loop kleiner zijn maar nog wel aanwezig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis alcohol maken genepi" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rdirk zo kan het eigenlijk niet mislukken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis alcohol maken genepi" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rdirk reken op 21 dagen voordat de vergisting over is .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rdirk een giststarter is in principe een geactiveerd gist . Hangt van gist soort af maar bijvoorbeeld voordat je gist aan beslag toevoegt dat je wat b.v. bakkersgist oplost in sinaasappelsap en wat lauw water. En zodra het gist “… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rdirk Starter is ook optioneel, als je genoeg gist gebruikt is het niet nodig.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rdirk Hey Rob, Een giststarter en marmite zijn twee verschillende dingen, Met een giststarter wordt bedoeld dat je een suikerige oplossing maakt waarin je gist gaat opkweken door deze te voorzien van zuurstof, op die manier heb je… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rdirk als je gewoon gist gebruikt zou ik dat op zeker doen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rdirk in prijs zeker verder niet. Belangrijker is dat je een consumptie mais gebruikt en geen kippen / diervoeder mais!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rdirk hoeveelheid hout is moeilijk te zeggen . Wat voor hout , oud hout , nieuw hout , vooraf gewaterd hout ?
Je moet toch op kleur, geur en smaak zelf gaan kijken wanneer het er uit moet. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rdirk je kunt verschillende manieren werken. Je kunt met verhouding van10% diastatisch mout op mais in principe gewoon maischen. Dus 1 kilo mout 9 kilo mais. Beter is wat meer mout omdat mais eerst zal verstijfsellen 20 a,25% dat werkt… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedkoop spul of niet" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rdirk als je al een pan hebt dan zou ik dat doen. Goed roeren en een handige zeef voor het spoelen kan horrengaas zijn.
Ik heb een zeef voor vissenvoer gekocht werkt ook. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedkoop spul of niet" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rdirk https://www.stookwinkel.nl/product/schrootmolen-2-rvs-walsen/
Deze werkt erg mooi. De drie walsen ook btw. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedkoop spul of niet" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rdirk dan zou ik niet deze ketel kopen. Dit is een waterverwarmer. Je kan beter een pan a 50l kopen en een brander of een hendi inductie van 3500wat en een thermometer. Wil je wel een all in one bier… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gestarte gisting lijkt te stagneren" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rdirk een grote fout die mensen vaak maken is het denken dat het waterslot een indicator is waaraan je kunt zien de vordering van de gisting . Dit is absoluut een valkuil . Heel vaak zal bij begin voldoende drukopbouw… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gestarte gisting lijkt te stagneren" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rdirk hoe heb je geconstateerd dat het stil staat ??
Meestal begint het heftiger en dan veranderd het gisten . Dat komt door overgang van earobe naar anearobe Stadium stadium.
- Meer laden