Forum antwoorden aangemaakt
RE: Vlierbes port maken. Hahaha klopt helemaal Chris, naja kastanjebomen heb/had ik genoeg staan hier. Ik ben voorlopig voorzien van kastanje. Dus voor eiken piep ik wel langs de zagerij. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Top, ja ik gooi het vanmiddag gelijk in de auto om niet te vergeten. Het was geen vers hout in elk geval, ik heb het nu ruim 10 maand thuis liggen omdat ik vaak stukken eraf haal om vlees mee te roken... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Als je wat hebt gevonden moet je me maar op de hoogte houden als je wil! Ik heb nog geen onderzoek gedaan waar het vandaan zou kunnen komen. Had vandaag willen kijken met een microscoop maar ben het h... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Dit is ook niet gelijmd hoor, is uit één massief stuk eiken gehaald. Maar nu ik de foto terug kijken zie ik waar je waarschijnlijk op doelt. Op het uiteinde lijkt het inderdaad alsof het lagen op elka... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Nee, dit is een gezaagde en geschaafde lat wat ik heb van de houtzagerij. Niet een reststuk van een parketvloer omdat deze inderdaad behandeld zijn. Dit van mij is zeker weten onbehandeld. Lijnzaad o... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Parket is inderdaad gelijmd en vaak geolied of anders behandeld. Dit is een geschaafde lat (als het goed is Frans eiken) eiken van een houtzagerij. Met de bijl kleine stukjes van gemaakt om te kunnen ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Verhouding kwa hout per liter heb ik dus niet omdat het op te kleine schaal is en ik het niet kan meten/wegen helaas. Per fles even veel inhoud vodka en nagenoeg gelijk volume hout. Bovenste is kastan... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Ja ik was bang dat als ik het op water zou doen het hout anders reageert met smaken afgeven. Het idee om er een essence van te maken is ook wel slim ja. Op die manier zul je niet snel je hele batch ve... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Nee sorry, ik ga eerst eens op kleine schaal nu. Mocht hier een combi uit komen dat me bevalt ga ik dit eens op grotere schaal proberen om zo te kijken welke hoeveelheid zou kunnen werken. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Zal ik doen ? Geur veranderd wel trouwens, nu meer een zoete koekjes geur. Het zijn trouwens maar kleine houtsnippers wat ik er nu van heb gemaakt omdat ik ze in 3 miniatuur flesjes wil gaan doen met ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Ik heb nu om te kijken eens wat eiken samen met kastanjehout op 200°C in de oven liggen. Nu 20 minuten onderweg en het ruikt alsof ik roomboter, vanille cake aan het bakken ben! |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Dag Ger, Als ik dit allemaal zo lees is het misschien wel het meest gebruikte om eerst uit te laten gisten en dan versterken naar 20% met aanzoeten. Dan ga ik hier eerst maar eens zo mee beginnen vo... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Ik zit even te denken hoe dat met hem zat.. Volgens mij heeft hij 2 warenhuizen hier in nederland voor gebruikte vaten te restaureren en in Bulgarije de houtfabriek voor frans eiken en hij moest nog w... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Catnip, zal ik zeker doen. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
RE: Vlierbes port maken. Trouwens Alchemist, terugkomend op het drogen van het hout en in de oven doen voor smaak en geuren.. Ik heb een mail gestuurd naar een bekende die vaten cooper is.... dat ik daar niet eerder aan heb g... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |