-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 voor nu heb ik bij appels vooral nog ervaring met de opgekweekte gist. Maar ben nu ook begonnen met de safspirit fd3. Deze wordt aangeraden voor fruit vergisting omdat hij weinig behoefte heeft aan voeding. Daarnaast kan hij redelijk… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 voor de Brandy raad ik je dan wel aan om ook lekker met een volume aan verse appels te werken. Dat geeft wel een mooiere smaak. Mijn stookwijn bestond uit zon 8L sap van ontpitte appels die ik door… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 je zou gewoon een cider gist kunnen gebruiken, dan komen er smaakjes vrij die goed bij een cider kunnen passen. Ik neem nu bakkersgist in overweging alleen maar omdat ik dat nu heb liggen en geen bestelling wil doen… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 stel je keuze af op hoe je je eindproduct wilt verkrijgen. Met een champagnegist vergist je hem helemaal droog en kan die erg wrang worden. Zelf ben ik fan van een wat minder wrange afdrong. Maargoed ik ben ook… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 nee geen chemische klarings middelen. Gewoon puur natuur. Koud wegzetten. Cider mag een troebeltje hebben.
Gist wil ik je cl23 adviseren. Dat vergist schoon. Bakkersgist laat veel residuen achter. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 coldcrashen komt uit het bier maken. als je gisting klaar is zet je het op een lagere tempratuur weg. denk aan 0 tot 6 graden, dan zakken alle deeltjes naar de bodem en kun je makkelijk een heldere cider… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 rumo zal nog wel antwoorden, ik ben zo vrij om al vast een beetje te helpen. De vlierbloesemsiroop voeg je toe als bottelsuiker. Dus wanneer gisten klaar is en je hebt gecoldcrasht, je jouw cider in flesjes gaat doen,… Meer lezen»
-
Zotje antwoordde op het onderwerp "Soep-pot-still" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 Lag aan de wash, denk ik. Vandaag 10L rum wash gestookt waar ik 1,5L 55,8% heb uitgehaald en nog 200ml heads en 300ml tails apart heb gehouden. Verrassend veel smaak meegekomen ook. Op termijn komt er zeker een betere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tarwe vergisten" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 je kunt het graan grof malen en met alfa amylase ” maischen” Maar beter is een diastatisch mout toe te voegen. Met een minimum van 10 % van totaal gewicht. Daarin vind je naast alfa ook beta en diverse… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Mijn 1e kleine "eigenbouw" ketel" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55, die zijn gewoon gesoldeerd. De poot beetje plat slaan aan één kant en dan gewoon eraan solderen. Je stookwijn in de ketel is je koeling, dat is hoog uit 95 graden dus die poten vallen er echt niet af… Meer lezen»
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 93 bleek bij mij ook de beste temperatuur te zijn. Eerste 50 ml weggooien en dan op 93 uit laten lopen. Stopte steeds vanzelf op zo’n 700 millimeter. Boven de 93 liep hij te lang door en kwam de… Meer lezen»
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 heb straks 250 ml resultaat als proef aan een collega gegeven die wodka liefhebber is. Het potje is bijna leeg zag ik 😂👍
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Aangenaam kennis te maken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 Citroen merkt daar niks van en gaan we gewoon proberen. Als het goed is, is 90% haalbaar en ik verwacht niet dat die citroensmaak een bonnetje wil voor het percentage. Ook een kwestie van langer laten staan, pepertje erin,… Meer lezen»
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Aangenaam kennis te maken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 Ik ga het jullie laten weten, al ben ik er nog niet achter in welk topic dat dan moet 😄
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Aangenaam kennis te maken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 Ja was het ook al van plan. De condensor heeft een koperen leiding dus we nemen het zekere voor het onzekere 😄
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 zo ziet de eerste keer er uit. 😛
7D97080E-2F43-480E-BC3C-A0E81F690054.jpeg -
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 uiteindelijk wel, maar of ik zover doorgezocht had?
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Aangenaam kennis te maken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 Gaat best lukken met een suiikermash van rond de 18%. Wat ik links en rechts zie, moet 80% mogelijk zijn met dit ding. Maar we gaan het zien en ik laat het weten in posts. En anders doen we… Meer lezen»
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 nu voor de tweede keer aan het doorlopen. De Glühweingeur en smaak is volledig weg! Top tip. Thnx!!!! Weet niet of ik hem nog actieve Carbon zal halen. Vind hem nu al lekker! 6A3E9A16-DABC-4055-A658-62F237413EF8.jpeg
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rinus55 dankzij o.a jullie hulp ! 😎
- Meer laden