-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 percentage in uitstroom blijft constant en het haalt zuren uit destillaat. Zuiverder en warmer in smaak dus.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 moonshiners noemen alles thumper terwijl er diverse functies zijn van secondary en ook tertiaire stations ( vaatjes )
Nee dit is geen thumper maar een rectificatie vaatje nu als scraper gebruikt. -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55, nog een keertje rustig door de ketel halen, maar misschien wordt het ook niks.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 wat is de totale tijd van vergisten en wat is ongeveer het percentage alcohol
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 dank
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 dankjewel. Kan natuurlijk ook 2 ltr appelsap gebruiken en dan aanvullen naar 18 ltr inclusief suikeroplossing
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 bedankt. maar op 18 ltr hoeveel appelsap .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 met glas leer je het beste.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik heb voor de beide batches van mijn sruiven dit jaar wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een van de beste manieren om exact mee te werken. Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 de smaak op dit moment is niet lekker maar wel op de goede weg . Het juiste hout en tijd zal de het moeten afmaken . Maar ik weet wel zeker dat het word wat ik ervan verwacht. Tevreden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 je heb de gewone ( tamme ) kastanjes en de paarde ( wilde )kastanjes De tamme kastanje kum je eten en ook gebruiken in drank . De wilde kun je beperkt gebruiken in drank . Als je ze eet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 mijn start en eind sg staan hier ergens boven. Ik had 3,1 liter opbrengst uit deel van 12 liter ” wijn ” van mijn eigen druiven.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 dank .ik doe voordat ik ga stoken ook altijd een kwartier volop stomen en dan met koud water na spoelen. Dan begin ik met stoken. Dacht zo dan kan er haast geen ongerechtigheid meer inzitten.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ǰa daar zit wat in .ben nog maar net aan de gang en heb hier al veel informatie gekregen van Jan en alleman daar ben ik dankbaar voor. Heb gisteren weer een nieuw probeersel in elkaar gesoldeerd en heb… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 wow, dat zijn mooie hoeveelheden! Lees graag hoe t verder gaat.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik zet een grote pan met water op en breng die tegen de kook, dan gooi ik er wat fruit in voor een paar minuten en schep die er dan weer uit met een schuimspa en dat een paar… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 hoi rinus, Ik vond werk relatief meevallen. Staafmixer en daarna prutje paar scheppen op keukenzeef en beetje rond draaien, zodat de mazen ‘open’ blijven.daarna met de bolle kant van soeplepel nog aanduwen en de pulp in een aparte pan…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 het beste is een charantaise. Of een soort gelijke opstelling.
Ik denk dat ik dit keer gewoon ouderwets potstill met terug stook ga doen.. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 . Is nu als gewone wijn trouwen ook prima. Maar om het wijn te laten is zonde . Zeker ga ik d ze 2 × overhalen
- Meer laden