Vond forum berichten leuk
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @murmillo Natuurlijk, goed voorbereid is het halve werk 😀 Ik heb 6 kratten met 0.45l flessen staan en nog 25 l in de emmer 😛 Ik wilde de eerst 3 kratten leeg gooien omdat ik dacht dat ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Neleman druivensap verstoken Goed gelukt! Al zeg ik het zelf, 4.3L op 67%, maakt een 7L op 40% uit eindelijk, kan lekker even de kelder in, beetje rijpen 16832245003447054486770000575471.jpg |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
Aankoop vrijmarkt Gisteren vrijmarkt, normaliter niet mijn ding slenteren langs kraampjes met de meest uitzininnige rotzooi, sorry niet beledigend bedoelt hoor want gisteren liep ik voor het eerst tegen iets aan waar i... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: APPELMELASSE Ik heb hem opgezet met CL23. Staat te knallen als een gek. Ben heel benieuwd naar eind SG. De geur uit het waterslot is heerlijk. Als hij als cider net zo lekker smaakt als dat hij ruikt gaat hij Keg ... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: APPELMELASSE Hoi ik ben deze al een jaar aan het vergisten. De smaak is goed, ik kan niet direct zeggen calvados en die heb ik ook gemaakt. Ik vind hem iets zachter van smaak voor de likeurs als basis heel goed. J... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Bier en vertier En er is weer wat klaar. Compleet uit m'n comfort zone. Snel, fris, zoet, bitter. Citra IPA. Op de tap in huis. InCollage_20230406_205817016_copy_2048x2048.jpg |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Eerste project 2023 Stap 1 van de knotweed gin : Fermentatie De fermentatie met standaard Bruggeman gist (instant) is razendsnel gestart. Redelijke schuimvorming en een vreemde aardse geur. Ergens een beetje rabarber-... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Eerste project 2023 Hier de eerste oogst van 2023 ! Duizendknoop.JPG |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode Het filmen van deel 2 was lastig . Ik hoop dat het toch nog wat aan te zien is . |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Alquitara van een koperen kannetje en boilertje 4. 67FC31F7-D5DF-45FC-AE07-0CCC571869C6.jpeg |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Zelfbouw koperen ketel met kolom @rinus55 Nee, staat als sierstuk in de mancave, is nooit volledig gelast door werkwissel en bijkomende drukte. Heb nog wel de RVS ketel, en een 2,5 liter alambiek staan. |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Heel veel aardbeien, tips? Zoals eerder gezegd heeft aardbeien een subtiel aroma bij destillatie. Ik heb kort geleden wat anders geprobeerd, nl een week lang aardbeien op neutrale alcohol gezet, de smaak en de kleur komt dan in... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Bier en vertier Eergisteren mijn eigen stout kunnen proeven. Jong bier, zo proeft het. Stouts zijn bewaar bier, deze moet je laten liggen zodat ze kunnen rijpen. InCollage_20230331_152223869_copy_2048x2048.j... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Neleman druivensap verstoken Misschien een lekkere brandy van stoken, ik heb mezelf wat flessen geschonken. Zelf een gist opkweken. Zijn de gist op basis van melkzuurbacteriën hier wat voor? Of het yoghurt/bloem recept |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Sleedoorn likeur . Ik heb dankzij @bewust een sleedoorn gin kunnen maken. Ik ben enorm benieuwd hoe dit over een paar maanden smaakt. Het leek me leuk om met gelijkgestemden een foto te delen. De volgende foto zal van d... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |