Vond forum berichten leuk

RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@murmillo Natuurlijk, goed voorbereid is het halve werk 😀 Ik heb 6 kratten met 0.45l flessen staan en nog 25 l in de emmer 😛 Ik wilde de eerst 3 kratten leeg gooien omdat ik dacht dat ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Neleman druivensap verstoken

Goed gelukt! Al zeg ik het zelf, 4.3L op 67%, maakt een 7L op 40% uit eindelijk, kan lekker even de kelder in, beetje rijpen  16832245003447054486770000575471.jpg

In forum Recepten

2 jaar geleden
Aankoop vrijmarkt

Gisteren vrijmarkt, normaliter niet mijn ding slenteren langs kraampjes met de meest uitzininnige rotzooi, sorry niet beledigend bedoelt hoor want gisteren liep ik voor het eerst tegen iets aan waar i...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: APPELMELASSE

Ik heb hem opgezet met CL23. Staat te knallen als een gek. Ben heel benieuwd naar eind SG. De geur uit het waterslot is heerlijk. Als hij als cider net zo lekker smaakt als dat hij ruikt gaat hij Keg ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: APPELMELASSE

Hoi ik ben deze al een jaar aan het vergisten. De smaak is goed, ik kan niet direct zeggen calvados en die heb ik ook gemaakt. Ik vind hem iets zachter van smaak voor de likeurs als basis heel goed. J...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Bier en vertier

En er is weer wat klaar. Compleet uit m'n comfort zone. Snel, fris, zoet, bitter. Citra IPA. Op de tap in huis.  InCollage_20230406_205817016_copy_2048x2048.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Stap 1 van de knotweed gin : Fermentatie De fermentatie met standaard Bruggeman gist (instant) is razendsnel gestart. Redelijke schuimvorming en een vreemde aardse geur. Ergens een beetje rabarber-...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Hier de eerste oogst van 2023 !  Duizendknoop.JPG

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

Het filmen van deel 2 was lastig . Ik hoop dat het toch nog wat aan te zien is .

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Alquitara van een koperen kannetje en boilertje

4.  67FC31F7-D5DF-45FC-AE07-0CCC571869C6.jpeg

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Zelfbouw koperen ketel met kolom

@rinus55 Nee, staat als sierstuk in de mancave, is nooit volledig gelast door werkwissel en bijkomende drukte. Heb nog wel de RVS ketel, en een 2,5 liter alambiek staan.

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Heel veel aardbeien, tips?

Zoals eerder gezegd heeft aardbeien een subtiel aroma bij destillatie. Ik heb kort geleden wat anders geprobeerd, nl een week lang aardbeien op neutrale alcohol gezet, de smaak en de kleur komt dan in...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Bier en vertier

Eergisteren mijn eigen stout kunnen proeven. Jong bier, zo proeft het. Stouts zijn bewaar bier, deze moet je laten liggen zodat ze kunnen rijpen.  InCollage_20230331_152223869_copy_2048x2048.j...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Neleman druivensap verstoken

Misschien een lekkere brandy van stoken, ik heb mezelf wat flessen geschonken. Zelf een gist opkweken. Zijn de gist op basis van melkzuurbacteriën hier wat voor? Of het yoghurt/bloem recept

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Sleedoorn likeur .

Ik heb dankzij @bewust een sleedoorn gin kunnen maken. Ik ben enorm benieuwd hoe dit over een paar maanden smaakt. Het leek me leuk om met gelijkgestemden een foto te delen. De volgende foto zal van d...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 21 / 26