Vond forum berichten leuk

APPELMELASSE

10 Liter (14 KG) Appelmelasse, overweldigende smaak. NIEUW! • Stookwinkel - Brouwen en Distilleren Appelmelasse is een donkerbruine stroop die overblijft van de winning van Pectine uit Appels. Dit pro...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Caramel rum

Goedendag allen, ergens had ik gelezen dat je van gecondenseerde melk caramel kunt maken door het gesloten in blik ongeveer 3 uur helemaal onder water te laten koken. Dit interesseerde mij en dacht ho...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Caramel rum

Dit is het eindresultaat een likeur achtig csramel rum om zo op te "nippen". Wat nog wel een dingetje is , is de uitdaging om de caramel beter op te lossen want hoe goed ik ook roer en schud er zaten ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Melasse afhaalavond bij Stookwinkel. 31 mei

@rinus55 komt goed. Jan, dat wordt dan 2x appelmelasse.

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Melasse afhaalavond bij Stookwinkel. 31 mei

Als ik voor iemand iets mee moet nemen naar Zoetermeer die het bij mij af wil halen doe ik dat graag.

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

Et Voila. Mijn eerste 2023 project, opgestart op 15 April en is nu, eind Mei, afgerond. En het is een blijver. Eerst en vooral zeggen dat duizendknoop een sterke, kruidachtige smaak afgeeft die, net z...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Even voorstellen

@henkk. Nee hoor, we gooien bijna niemand van het forum(helaas 😉) ik heb zelf ook nog ergens een 15 liter RVS chinees keteltje. Als er maar geen afluister apparatuur in zit of iets wat onze po...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: 1e keer mede gemaakt.

@mrghost74 ik lees dit bericht over en over, ik klik het weg en open het weer. iets triggert mij. Waarom meet je niet van te voren sg en erna? dan ga je na het turbogist verhaal op mede nog hevelen. G...

In forum Bieren en wijnen

2 jaar geleden
RE: 1e keer mede gemaakt.

@mrghost74, bijzonder verhaal waarbij ik een aantal keren mijn wenkbrauwen moest fronzen. Als eerste 3 theelepels zout, ik hoop dat je brouwzout bedoel wat zoiets is als gistvoeding. Maar dat heb je d...

In forum Bieren en wijnen

2 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

28 dagen nog na toevoeging gist  Screenshot_20230520-2148192.png

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Eerste project 2023

En dan nu : De Tastingnotes ! Voor het proeven heb ik een paar duizendknoop-scheuten koud geperst. Deze drank is fris, luchtig zelfs een beetje fruitig met een hint van kruiden. Daarna de fermentati...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 ja veel specialisten hier. Komt vast goed.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Eerste stookketel besteld!

In de afgelopen weken druppelen mijn onderbenen rustig binnen. Gisteren een bericht van PostNL om de douane- en inklaringskosten te betalen voor mijn ketel. Die komt dus ergens midden komende week bin...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten

Traditionele Oostenrijkse (onderweg andere 173 Schnaps) recepten. Inspiratie genoeg dus.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Neleman druivensap verstoken

Eerst het bierfust, om de hoeveel te minderen, daarna 2e stook in de 15L alambiek. Ik had na ong 300ml geen terpentinegeur meer, toen ben ik op gaan vangen. Ik heb de eerste 200ml apart gehouden en...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 20 / 26