Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @stokerke echt wit schoolbord krijt is ook puur calcium en bruikbaar

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @stokerke als je die stukken van uit fe dierenwinkel even goed spoeld in helder water kun je deze prima gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @stokerke er zijn diverse middelen om ph te verhogen natriumbicarbonaat ,calcium carbonate maar je kunt vaak met een dergelijke stookwijn simpel sepia of schelpen toevoegen  . Dat is verharde kalk wat langzaam afgeeft en als het weer zuurder wordt ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Whiskey / recept gevraagd" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Stookforum


     
    In dit topic vind je beeld voor beeld een verslag van bourbon maken .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @janne heb je  naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ?  De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets flexibeler…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @janne de brug is de overgang van ketel naar koeler  . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt zou daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan  , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. 
    Je hebt alleen wat meer volume nu  . 
    Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen  . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @janne  met 3 gram per keer omhoog brengen en elke keer na 10 min even controleren wat het ph dan is. Ik zou bin bessen nooit extra suiker vergisten. Bessen hebben al een fragiele smaak.  Wil je hoger sg kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @janne natrium bicarbonaat zou tijdens stoken niet overkomen tenzij je te hoge temperatuur gebruikt  .  Ph van 2 is inderdaad te laag voor fruit is 3,4 – 4,2 prima. Je had dus iets minder natrium bicarbonaat kunnen gebruiken.   Eventueel wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @murmillo als de drank gelukt is dan is de fles snel leeg ,,
    Doe maar achter slot en grendel, vrouwen zijn er gek op .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @pastorbelga met een goed actief mout heb je een zelfde resultaat met betere kwaliteit.  Bier maken  is een andere sport ! Het lijkt op elkaar maar Maischen voor likeur of whiskey heeft net een ander werkwijze.  ( Bier maken is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55 ik weet niet wat voor emmers dat zijn  . Maar er zit wel duidelijk verschil in materialen.  Sommige plastics kan je alcohol in opslaan andere kun je slechts even gebruiken met kort materiaal kontakt. En sommige zijn uit den…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @kees22 de teflon tape moet niet over de rand heen en niet gekarteld zijn en alleen bij nauwe passing .  Zodat het verder geen contact maakt , en niet in koelende afgaande deel  , het komt dan niet mee in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @pastorbelga glucoamylase komt voornamelijk voor in darm kanaal  . De los verkrijgbare glucoamylase is een dierlijk bijproduct wat inderdaad wordt gebruikt im voedsel industrie.  Het Breekt delen uit de zetmeel ketens af.  Een hoog diastatisch mout bevat meerdere enzymen en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim  middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem.  Inmiddels bekend dat dit stofje veel slechter is dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @wessel voor aardappelen is het vrij simpel . Je kunt op 1 stap maischen   hiervoor geld  dat als je ten minste 10% mout aan de aardappelen toevoegt en je houd 1u 20 min temperatuur op 67 graden met een ph…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @kees22  er zijn veel verhalen over methyl de oorzaak is voornamelijk uit jaren 60 waarin de koelvloeistof van oude oorlog onderzeeër werd verwerkt in dranken waardoor er veel sterf gevallen waren in jaren 70 nog eens een dergelijke geval hierdoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol ,  butanol  maar ook op cyanides en sulfaten getest .  Ook bij…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 3 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 4 dagen geleden

  • Ik stel me even voor.

    Door TheoH 1 week geleden

  • Mijn bouwproject

    Door TheoH 1 week geleden

  • Appel Rozijnen likeur

    Door Abe 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens