Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @arjan-van-d 1080 is zeer mooi  .
    Maar zoals eerder ook gezegd verhoog jou gist pitch  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Drie op een rij (proef opstelling)" – leuk 2 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @murmillo ik zou geen gisten  van de saccharomyces stam nemen voor de pekmez.  Zout gehalte controleren van het product eventueel aanpassen en een Lactobacillus infectie laten ontstaan of wanneer je niet kunt wachten  enten met een Lactobacillus basis gist  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @murmillo warm of koud vergisten heeft invloed op smaakvorming en is ook afhankelijk van  hoe je gaat vergisten. dus wat wil je met de pekmez? Wil je het als een drank op zich gaan gebruiken of wil je het als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke de verhouding mout en granen hangt af van wat je voor uiteindelijke smaak/ resultaat je beoogd. Je kunt voor een vol gerstemout gaan maar ook voor een deel mout en een deel graan . De meer granen des te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Een vervolg op grensjager2. Er zijn diverse manieren van destilleren en voor de verschillende van deze zijn ook verschillende ketels nodig  .  Bekent de soorten zoals met kolom voor hogere scheiding en de soorten met een hoed  / helm /…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @kees22  als eerste deel is gestookt wordt de ketel opnieuw gevuld met verse stookwijn en de fijns van de eerste stook    zodra er voldoende in de secondaire ketel zit gaat de secondaire ketel terug in primaire ketel en worden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @kees22  Paar maanden geleden vroeg een forum lid  mij  of ik wilde kijken naar zijn ketel . Hij had wat last van aanbranden. Bij bekijken van ketel bleek dat er zat  een laag verbrande beslag vast gekoekt . . De…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @bewust netjes    .  Daar ga je zeker plezier mee beleven .   Misschien heb je iets aan wat ik ooit eerder heb geplaatst.  .met jou systeem kun je dit wat benaderen . :: Van eerder bericht ; Wanneer je Armagnac…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een nieuwe stoker erbij" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Het gaat nu of practice werken.alfpha amylase 90 – 105 graden .   Zelf oma weet dat als producent langdurig kookt dat er geen smaak over blijft. Daarnaast wordt alleen over de zetmeel keten gesproken..  er zijn ook diverse andere polymeren…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @bewust een retour is handig  . Je benadert dan ook de continue systemen. Pijlglas is handig inderdaad.  Ik gebruik zelf mijn  gehoor , wax en ook mijn ring om te tikken Thuis.  waar ik wel eens kom en wat “…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Op eilanden rond Turkije en ook in Albanië wordt er drank gemaakt uit pekmez het wordt verkocht als raki maar ook wel als arak .  Het is in sommige oosterse winkels ook wel te koop.  Pekmez op zich is al…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eau-de-Vie en Calvados" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @heikos  calvados word officieel op charantaise gestookt . Waar de drank opnoeuw wordt overgehaald over de volledige wijn met pulp . Even als cognac. Voor een echte calvados of  volle cognac / brandewijn smaak is een andere  ketel nodig dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @bewust dat hangt ervan af wat je wil gaan destilleren hoe je gaat beladen.  Wil je meer stations ga je naar primair ketel komt een volledig wijn  / vergist beslag  . Secondaire zou lowwine zijn  . Een troisième een hight…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @kees22 droogkoken ? Als je weet wat je erin hebt kun je volume per pergentage weten wat opvang is . van te voren weet je wat mogelijk verloop is op  ketel .kom je te kort zou je wat water , …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    En deze gebruik ik vaker.
     IMG-20220113-WA0001.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hier had ik de thermometer vervangen door buisje in mini alquitara. Even snel een mini stookje .
     IMG-20210217-WA0000.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @bewust het is een prima idee.  Wel de vraag hoe 2 vanbinnen is ingerichte. Je zou ook een terugloop op secondaire naar primaire kunnen doen waardoor je een deel van lowwine kun terug voeren en daarmee hogere smaken weer mee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @richardsw bij 78’3 graden komt de alcoldamp vrij maar deze moet voldoende kunnen stijgen op ook de brug over te kunnen. Als temp laag daar iets lager ligt dan zal het teruh condenseren en in ketel blijven hangen. De temperatuur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vevor 4L temperatuur fijnstook vragen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @richardsw jou temperatuur regelen is vloeistof temperatuur dan ligt temperatuur drempel boven in /brug lager vandaar dat bij 80gr niets overkomt.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 1 dag geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 3 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 4 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 6 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens