Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @pastis1996 
     

     
    Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbeweging Absinthe het voor elkaar hadden gekregen Absinthe verboden te krijgen. 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Ik heb slechts driemaal mede gemaakt dus ben niet de meest ervaren bron. Het witte wijn verhaal komt me bekend voor, de mede hier heeft een jaar moeten staan voordat de honing er terug in kwam, laat de eerste versie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @robbert klopt ik had het filmpje nog bekeken.   Het gaat ook de mirre worden met wilde gagel en de bergkummel, is redelijk in de buurt van de oorspronkelijke receptuur (in een aantal steden komen deze drie steeds naar voren)….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak.    Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet bij koken.   En het verdunnen kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Hoi Amaury,
     
    Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Welkom, veel plezier hier.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Welkom, veel plezier hier.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Susan is er nog later mee bezig geweest
     
    Reconstructing the substance gruit
     
    Maakt het leven weer iets makkelijker 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Welkom Kees,
     
    Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Die oudere molen gaat geweldig. 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Hollandsche CCVM ketel" – leuk 9 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Maïs malen" – leuk 9 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gevonden in Frankrijk" – leuk 9 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gevonden in Frankrijk" – leuk 9 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Voorstellen" – leuk 9 maanden, 3 weken geleden

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55 tom182

Nieuwste topics

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 11 uur geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 11 uur geleden

  • Wie kan me uitleggen hoe ik deze moet opbouwen of waar ze voor zijn

    Door Anoniem 3966 13 uur geleden

  • Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?

    Door @ndré 18 uur geleden

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens