Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van MiggyM

    MiggyM antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Hoi @robbert bedankt voor je antwoord. Waarom is het dat stoken met een grainfather ketel minder smaak gaat opleveren dan met een alambiek of whiskey ketel?
     
     

  • Profielfoto van tom182

    tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Ik denk dat het de 15 liter whisky alambiek gaat worden waar ik mee ga starten. Denk dat ik daar prima zowel whisky als rum mee kan maken die mooi op smaak is. Aan de alambiek zal het denk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert thanks! ik vind ideeen met koelkasten en thermostaten. dat vind ik wel interessant, want dan kan je in de 2 richtingen regelen, dus ook als het in de zomer te warm is.weet jij of ik voor bier en whisky dezelfde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert dan is dat fout gegaan, ik meende dat 1 kilo genoeg was, verklaart waarom de 2e emmer het beter heeft gedaan daar zat maar 3kilo rogge in met een kilo mout. volgende keer 1op 3 denk ik bedankt voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ik heb 3,2 liter water gebruikt
    5kilo rogge en 1kilo mout
    en het schema hier boven gebruikt

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Toch nog een vraag over de secondaire pitch: gewoon als giststarter aanmaken en dan toevoegen, of moet ik eerst nog extra zuurstof in de wort pompen zodat de 2e gist zich kan vermeerderen?

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ben met rogge bezig geweest, geen idee wat ik fout heb gedaan maar de mash lijkt wel dikke stijfsel en meurt, 2e emmer was goed maar vrij scherp van smaak. heb geen suiker of dergelijke gedaan, alleen rogge en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert pitch 4g Bruggeman per liter is natte gist neem ik aan, 2g droog?

  • Profielfoto van Brenner

    Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @robbert als het over meningen gaat heeft meestal niemand gelijk of iedereen een beetje. Sterker nog het zou me niet verbazen als topic starter een goed resultaat haalt met mouten van de swean.  Daarom deel ik het ook als mijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van tom182

    tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Bedankt voor je reactie! Precies; wat je verliest krijg je niet meer terug. Beter alles in de alambiek dan bijvoorbeeld. Zou jij in mijn geval dan eerder voor een 15 liter gaan? (30 liter beslag zou je dan in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert zou  nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Kijk, zo komen we verder!

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert: ik heb m volgens mij recentelijk andersom gedaan: begonnen met een melkzure gist (zelfkweek) en na hoofdgisting de Bruggeman gepitched.

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Evenals rummy dummy hier onder ben ik ook nieuwsgierig naar het hoe en wat van een secondaire pitch. Ik zit ook regelmatig met eind sg tussen 1005 en 1010

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert De gist wordt dan idd wel een punt van aandacht. Ik gebruik vaak Fermentis Safspirit M1, maar die gaat behoorlijk tekeer de 1e 2 à 3 dagen. Wat zou je als alternatief voorstellen, niet zijnde zelf gekweekte gist?

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @robbert Thnx!

  • Profielfoto van joostbos

    joostbos antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 4 weken geleden

    Oke, dank voor de feedback. Dan wordt het plan: kaam verwijderenKlaring erin, maar rustig roerenEn dan stoken. @robbert, ik heb een StillSpirits airstill, die is niet heel groot dus werken met een kookzak is lastig, denk ik. Zeven is nog…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @robbert 
    Kan het ook met infrarood? 
    Kun je het product ook te lang/te veel kunstmatig verouderen? 

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @robbert 
    Dan zou ik toch voor natuurlijk gaan. Of geforceerd door natuurlijke bron, in geval van nood. 
    Haseler beschrijft ook manieren die je volgens mij alleen in een zuurkast moet uitproberen. 

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @robbert 
    Hoe lang moet het minimaal rijpen? 
    Enkele weken, enkele maanden? 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 4 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 16 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 16 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens