Forum antwoorden aangemaakt

RE: Absint maken

Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma...

In forum Stookforum

7 uur geleden
RE: Glycerine

@ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes

In forum Het Café (praathuis)

2 dagen geleden
RE: Glycerine

@ndre het is foodgrade je kunt d ze gebruiken.

In forum Het Café (praathuis)

2 dagen geleden
RE: Nieuw lid.

@rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever. Dat wilde nuet z...

In forum Stel je even voor...

6 dagen geleden
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum)

@leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?

In forum Gist vragen

6 dagen geleden
RE: Nieuw lid.

Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen . Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes,...

In forum Stel je even voor...

6 dagen geleden
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum)

@leonvandorp wat voor gist gad je ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart. De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard w...

In forum Gist vragen

7 dagen geleden
RE: Wat te doen met restanten?

Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor...

In forum Het Café (praathuis)

1 week geleden
RE: Jagers likeur

@bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel . Suikersiroop maak je door in 5...

In forum Recepten

2 weken geleden
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela

@bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 - 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Li...

In forum Recepten

2 weken geleden
RE: Alsem (Artemisia)

@psycat naam is iets als : olomoucké prso

In forum Het Café (praathuis)

2 weken geleden
RE: Alsem (Artemisia)

Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers 10...

In forum Het Café (praathuis)

3 weken geleden
RE: Alsem (Artemisia)

@psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna...

In forum Het Café (praathuis)

3 weken geleden
RE: Alsem (Artemisia)

Ja ik heb diverse recepten uit de ' oude doos" met o.a. Dragon . Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week . Zit wat met ziekenhuis...

In forum Het Café (praathuis)

3 weken geleden
RE: Alsem (Artemisia)

@psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen. Va...

In forum Het Café (praathuis)

3 weken geleden
Pagina 1 / 708