Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste keer whisky

@tom182 als je ervan uitgaat dat af fabriek de verpakkingen van standaard gist voor 1000 liter is dan kom je op minder gist per liter dan bij bijvoorbeeld 100 liter. Met standaard vers gist gebruik ...

In forum Stookforum

2 uur geleden
RE: snuisterige Jurançon plantjes

@kevin als je op foto ziet zit hij vol met nog jonge trosjes . Ik ga wel bijhouden en wat bij Snoeien. Zodat ook de energie naar het fruit groei gaat en niet voor tak en blad.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

3 uur geleden
RE: snuisterige Jurançon plantjes

Dit jaar wordt een goed jaar voor mijn juracon.  IMG_20250606_201030630.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

17 uur geleden
RE: Eerste keer whisky

@tom182 niet nog eens bijvoegen . Afwachten en als er geen verandering is na 5 dagen stoken

In forum Stookforum

22 uur geleden
RE: walnoot likeur 2

@gerard01 eerst 0,8 liter toevoegen. Jr kunt altijd na zoeten .

In forum Recepten

22 uur geleden
RE: Eerste keer whisky

@tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren ! 40 gram unibrew is op 20 - 25 liter eigen echt het minimale. Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje...

In forum Stookforum

2 dagen geleden
RE: Dropshot maken

@mccorner waarom surrogaat dropshot met smaak en kleurstoffen maken terwijl het immers niet moeilijk is om een gezond product te maken .

In forum Recepten

6 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

@tom182 klopt het is zoutzuur maar je gebruikt het verdunt naar 12 % . Dat kun je probleemloos gebruiken als je het maar meteen naspoelt. Je kunt zoutzuur ook neutraliseren met natrium hydroxide of...

In forum Stookforum

6 dagen geleden
RE: Sugarwash aanvullingen?

@big-g het lost inderdaad ook op in water op kamertemperatuur maar bij hogere temperaturen lost het sneller op en het help bij inverteren . Geinverteerde suikers ( mono saccharide )vergist sneller en...

In forum De kookhoek

6 dagen geleden
RE: Naloop

@kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr . Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl. Het lift mee . ...

In forum Stooktips

7 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

@tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen. Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op s...

In forum Stookforum

7 dagen geleden
RE: Wodka mash

@kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken . Met troep maak je troep en bagger.! Dat geeft ook geen enzymatische werking ...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Zuiver amoniac

@johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen. Met ozon of nat...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Naloop

@kees22 klopt niet helemaal zoals jij zegt betreft ethylcarbamaat . Net als Wanneer je in de zon zou zitten in de tuin wordt je bruin . Zit je achter glas duurt het zeer lang voor je bruin wordt. D...

In forum Stooktips

2 weken geleden
RE: Naloop

Simpeler is gebruikt gezond verstand en flikker afval als voorloop en naloop gewoon weg ! Zorg dat ketel schoon is voor gebruik. Vermijd zoveel mogelijk pitten in beslag en bij fruit beslag even k...

In forum Stooktips

2 weken geleden
Pagina 1 / 711