Forum antwoorden aangemaakt
RE: Absint maken Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma... |
In forum Stookforum |
7 uur geleden |
RE: Glycerine @ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes |
In forum Het Café (praathuis) |
2 dagen geleden |
RE: Glycerine @ndre het is foodgrade je kunt d ze gebruiken. |
In forum Het Café (praathuis) |
2 dagen geleden |
RE: Nieuw lid. @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever. Dat wilde nuet z... |
In forum Stel je even voor... |
6 dagen geleden |
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum) @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden? |
In forum Gist vragen |
6 dagen geleden |
RE: Nieuw lid. Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen . Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes,... |
In forum Stel je even voor... |
6 dagen geleden |
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum) @leonvandorp wat voor gist gad je ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart. De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard w... |
In forum Gist vragen |
7 dagen geleden |
RE: Wat te doen met restanten? Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 week geleden |
RE: Jagers likeur @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel . Suikersiroop maak je door in 5... |
In forum Recepten |
2 weken geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 - 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Li... |
In forum Recepten |
2 weken geleden |
RE: Alsem (Artemisia) @psycat naam is iets als : olomoucké prso |
In forum Het Café (praathuis) |
2 weken geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers 10... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 weken geleden |
RE: Alsem (Artemisia) @psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 weken geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Ja ik heb diverse recepten uit de ' oude doos" met o.a. Dragon . Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week . Zit wat met ziekenhuis... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 weken geleden |
RE: Alsem (Artemisia) @psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen. Va... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 weken geleden |