Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste keer whisky

@tom182 voor Dalwhinnie achtige drank gebruik je gerstemouten . Een stort ban groen mout een caramel en een light peated mout .

In forum Stookforum

27 minuten geleden
RE: Eerste keer whisky

Zonde om kunstmatige veroudering toe te passen. Het werkt deels maar je proeft het meteen als je een beetje geoefende smaak hebt dat het kunstmatig geknutseld is . Nee je zal niet whiskey smaak pro...

In forum Stookforum

17 uur geleden
RE: Pruimen

@wouterd het is niet erg als het niet even is gekookt of in iedergeval boven de 80 graden is geweest. Alleen is jou opbrengst lager en moet je rekening houden met methyl. Je moet dus even voorstoken ...

In forum Stookforum

5 dagen geleden
RE: Review stookwinkel en Win shoptegoed!

Laat mij maar achterlopen . FB , marktplaats ,ebay en stook forum bijhouden kost al tijd genoeg 🤣 . Om nog eens tijd en energie te steken in X ( twitter ), Instagram, tiktok en al die med...

In forum Stookforum

1 week geleden
RE: Review stookwinkel en Win shoptegoed!

Ik val onder de oudere jongeren inmiddels. Tiktok is toch meer voor 6 tot 16 ? Ik gebruik tik tok niet. De mini alquitara die ik bij stookwinkel jaren geleden vandaan heb staat op youtube al aardig ...

In forum Stookforum

1 week geleden
RE: Ruudje stelt zich voor

Welkom op dit forum. Betreft voorloop en naloop scheiden hoor je altijd bij wat je ook voor product stookt en ook wat voor materiaal/ ketel je gebruikt te doen. Gist produceert niet alleen alcohol e...

In forum Stel je even voor...

2 weken geleden
RE: Welke gist voor whisky?

@camielp smaak profiel van whiskey stuur je al bij het begin . Graan keuze - mouten - heel belangrijk is manier van eesten - samenstelling van stort ( soorten mout of granen erin gebruikt ) - manier...

In forum Gist vragen

3 weken geleden
RE: Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?

@ndre je bedoelt een glazen deel in de kolom? Het hangt af in wat voor installatie deze zit. Voornaamste is dat glas andere warmte geleiding en struktuur heeft hierdoor ook invloed op fragmenten in d...

In forum Het Café (praathuis)

3 weken geleden
RE: Naloop

@tom182 dat weet je pas over een paar jaar. Reken maar dat de drank daar minimaal 12 jaar in zal gaan.

In forum Stooktips

4 weken geleden
RE: Naloop

@tom182 een destilleerderij in Schotland heeft 3 jaar geleden 3 originele oloroso vaten weten te bemachtigen. De eigenaar vertelde mij dat er 45 000 pond voor de drie is neergelegd.

In forum Stooktips

4 weken geleden
RE: Naloop

@jaap-van-ganswijk heel veel dranken worden nogsteeds op andere soorten dan kolom stills gemaakt. Inderdaad veel moderne dranken zijn gemaakt met essences in suiker alcohol vooral likeuren . Maar de ...

In forum Stooktips

4 weken geleden
RE: L-Bogo stelt zich voor

@l-bogo ik stook al meer dan 45 inmiddels. Gas bevalt het beste. Ook wel met meerdere electrische apparaten gestookt . Gas is beter controleerbaar. Reageert sneller op verhogen en verlagen can tempe...

In forum Stel je even voor...

4 weken geleden
RE: Eerste keer whisky

@tom182 als je ervan uitgaat dat af fabriek de verpakkingen van standaard gist voor 1000 liter is dan kom je op minder gist per liter dan bij bijvoorbeeld 100 liter. Met standaard vers gist gebruik ...

In forum Stookforum

1 maand geleden
RE: snuisterige Jurançon plantjes

@kevin als je op foto ziet zit hij vol met nog jonge trosjes . Ik ga wel bijhouden en wat bij Snoeien. Zodat ook de energie naar het fruit groei gaat en niet voor tak en blad.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 maand geleden
RE: snuisterige Jurançon plantjes

Dit jaar wordt een goed jaar voor mijn juracon.  IMG_20250606_201030630.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 maand geleden
Pagina 1 / 711