-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 1 jaar, 12 maanden geleden
@rinus55 geen idee ik denk van wel probeer het anders gewoon met een klein beetje lijkt mij van wel…ik las op dit forum dat ook caramel siroop voor in de koffie word gebruikt en ook heb ik een eerder gepost… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 1 jaar, 12 maanden geleden
Bedankt voor de reactie ’s de tip die ik kan meegeven is om het stroperig te houden je het korter moet koken.
Nu nog oplossen zonder klontjes ontdekken -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 2 jaren geleden
Dit is het eindresultaat een likeur achtig csramel rum om zo op te “nippen”. Wat nog wel een dingetje is , is de uitdaging om de caramel beter op te lossen want hoe goed ik ook roer en schud er… Meer lezen»
-
rummy dummy posted a new topic "Caramel rum" – 2 jaren geleden
Goedendag allen, ergens had ik gelezen dat je van gecondenseerde melk caramel kunt maken door het gesloten in blik ongeveer 3 uur helemaal onder water te laten koken. Dit interesseerde mij en dacht hoe kan het dat het caramel word… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 2 jaren geleden
Heb rijpe walnoten, bruine suiker,kruidnagel en kaneel gebruikt en denk dat met name die twee laatste teveel overheersen in verhouding met de walnoten
Vriendelijke groet, Ronald. -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 2 jaren geleden
@rinus55 bedankt had zelf door alleen te macereren gemaakt maar de walnoten smaak is ver weg aanwezig
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 2 jaren geleden
Lekker bezig zo! Leuk voor de kleine receptjes. Begrijp ik het goed zit er een maceraat van walnoten in de ketel? Ben nieuwsgierig of er nog voldoende smaak over blijft na de overhaal of voeg je een apart gehouden gedeelte… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Hallo Rob hier" – 2 jaren geleden
Welkom Rob, over koelen is al eens wat gepost maar ben benieuwd of dat voldoende is. Veel plezier
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten" – 2 jaren geleden
Superleuk om mee te spelen! Bedankt voor de link.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 2 jaren geleden
Goedendag! Bij 5x reageren kun je de foto’s plaatsen ben erg benieuwd ook naar de appelcider. Uit welke streek kom je!
Anyway, welkom op het forum -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 2 jaren, 1 maand geleden
Heb je 2 of 3 jaar geduld als het nu al lekker ruikt? 🤗 de smaak die het vat zal meegeven geeft verandering eraan wat 2 kanten op kan uitpakken, ben benieuwd naar de keuze
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 2 jaren, 1 maand geleden
Jan, Ik zie de termen calvados en cider voorbij komen…
20230430_094306098.jpeg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 2 jaren, 1 maand geleden
Murmurillo leuk initiatief en heb je filmpje (nu pas) bekeken. er word gelukkig al volop meegedacht en geëxperimenteerd ben benieuwd naar jouw eind SG en je eind opbrengst…
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren, 1 maand geleden
…tenzij je een gescheiden overhaal maakt met de rwee manieren apart..
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren, 1 maand geleden
Alchemist: heb het opgezocht en onder normale druk (1 bar) heeft water/damp de hoogste temperatuur namelijk die van 100°C, maar dan is die van de alcohol allang geweest inderdaad … Robbert: ik moest over je antwoord nadenken en kwam er… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren, 1 maand geleden
Ben benieuwd! Vriendelijke groeten ,
RB -
rummy dummy posted a new topic "Stomen of meekoken?" – 2 jaren, 1 maand geleden
Hallo allen, misschien een aparte vraag maar ik stel hem toch… 😊 in de tiny filmpjes word na het maceratieproces de kruiden in een zakje ondergedompeld en zo meegenomen bij het overhalen…wat geeft de meeste smaak af , bovenstaande methode… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren, 1 maand geleden
Ben heel erg benieuwd, als dit echt werkt zou het grappig zijn en weer een toevoeging aan kennis zijn…maïs is van nature zacht van smaak en word gebruikt in bourbon…. ik blijf de topic volgen!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren, 1 maand geleden
Bedankt voor de voorstudie! Lekker bezig zo! Toevallig kwam amylase ter sprake in de serie moonshiners op discovery waar ze een pure maïs stooksel zonder toevoeging van suiker wilden maken en amylase erbij deden, maar veel in deze serie is… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 7 maanden geleden
ik blijf met bewondering kijken naar je vakwerk! echt supermooi, waar dient die elektronische regelaar voor? Heb me er nog niet in verdiept want is nog een stapje te ver weg voor mij maar dat tussen station is om een… Meer lezen»
- Meer laden