-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 2 maanden geleden
@rummy-dummy blind slaan is niet standaard en ook niet na filteren
Hardheid van water en temperatuur verschillen moet je wel altijd rekening mee houden -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 2 maanden geleden
@rummy-dummy wanneer je water en alcohol samen brengt is belangrijk dat je beide op zelfde temperatuur hebt. Ook nooit alcohol aan water toevoegen maar water aan alcohol. Mineraal water ( zegt het al )maar ook kraanwater bevat mineralen en zouten… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 2 maanden geleden
@rummy-dummy fijnstook van?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum" – 8 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy uitstroom is wat anders dan brug thermperatuur. Uitstroom is na de koeler en die moet onder de 22 gr zitten. De brug temperatuur voor Rum beetje afhankelijk van kop / helm . Gemiddeld 88 gr . Tot Max 94… Meer lezen»
-
Ruben124 antwoordde op het onderwerp "Rum" – 8 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy
De melasse doorkoken is iets wat ik een kan proberen! -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy wij hebben een fruit en Landbouw bedrijf. Victoria, pluot, mirabellen zijn de pruimen maar ook appels zijn voornaamste hier peren, bramen, aalbessen, honing en haver veld ook hier. Dit jaar geen aardappels. Ik bruik zelf de restjes wat niet… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy Robbert heeft hier in onze kantine tijdje weerom ook een workshop gedaan met whisky proeverij eraan vast. Dat begon om 1 uur en tot 9 uur in avond. Met groepje van 12 mensen. Dat was gezellig en overzichtelijk maar… Meer lezen»
-
Peet antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy kan er pakweg 12a15 man kwijt met passen en meteen
-
Peet antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy om hoeveel mensen ga het weet jij dat ?
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik ga jou na dit weekend bellen om te ondersteunen in de organisatie. Je hebt mooie voorstellen.
Ik moet na mijn heftige slovenie vakantie even wat regelzaken (lees, verzekering zaken) doen, maar komt goed. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy beter 1 of 2 x kleinere groep van 15 man dan een grote groep. Ergens in midden Nederland. Bij jan ( stookwinkel ) zou een optie zijn . Maar vanzelfsprekend uitsluitend dan voor stookforum leden !
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby" – 9 maanden geleden
@rummy-dummy
Dank je wel! -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "op bezoek bij robert…." – 9 maanden geleden
@rummy-dummy Bij voldoende animo, geschikte locatie en budget om iig de kosten (denk aan benzine, materialen voor beslag ed) te kunnen vergoeden geloof ik dat t best mogelijk is om wederom een soort van work-shop op te zetten. Daar staat… Meer lezen»
-
AxelF antwoordde op het onderwerp "op bezoek bij robert…." – 9 maanden geleden
@rummy-dummy Tijd voor weer een workshop van Robbert. Maar dan in midden van het land.
-
Diets antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 9 maanden geleden
@rummy-dummy aanlengen met water tot 40% heb ik gelezen
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Glas" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy niet alleen de houtsmaak, veel van de dranken die wij als hobbyisten maken veranderen van smaak omdat ze vaak erg jong zijn wanneer ze op fles gaan. Een absint of pastis kun je best een jaar laten staan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Glas" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy de vergelijking met bier, wijn, port en andere niet gedestilleerde soorten drank gaat niet geheel op, de keuze van oudsher is gebaseerd op traditie (ook marketing), schade van UV licht te beperken die bij bepaalde soorten wijn en bier… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 10 maanden geleden
@rummy-dummy hoewel bramen een lastig product zijn omdat de smaak erg fragiel is en daarom wat lastig kan Ijn om voldoende over te brengen kun je diverse likeuren en gedestilleerd ermee maken. Bij Maceraat dus niet op te hoog alcohol… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 10 maanden geleden
@rummy-dummy in het weekend ga ik het eens proberen met aardappel , las dat het bij hilly niet lekker was verlopen dus ga ik ook een poging wagen, vodka staat ook op de probeer te maken lijst, heb wel ff… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 10 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy dit werkt echt en ik kan niet zeggen dat ik verschil ruik of proef.
echter nu heb ik er ook een met mout af en die smaakt zachter en voller is mijn idee - Meer laden