Forum antwoorden aangemaakt

Over smaken, smaakpaletten en gebakken lucht ...

Ik ben eergisteren naar een whisky-proef-avond geweest en ik heb me geërgerd. Ik sta er steeds van te kijken als 'professionele' proevers een sipje nemen van een drankje en dan een opsomming geven wel...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

haha ... toen ik deze ochtend opstond miste ik ook wat momenten van gisteravond, gelukkig is daar nog altijd de vrouw die mij weet te vertellen wat ik heb uitgespookt 😀 Vandaag absint als aperitief ge...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

@Lummel Heineken, dat is toch dat water met smaakje toch ?

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: Heb je wel of niet methonol bij zuivere stookwijn?

Een stookwijn, zoals het woord zelf al aangeeft, dient om te stoken (destilleren dus). Ik weet niet of je al wat gedronken had voordien, maar een suiker/waterstookwijn zo drinken en erbovenop nog lek...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Heb je wel of niet methonol bij zuivere stookwijn?

Een alcoholmeter is niet geschikt om het alcoholgehalte van een stookwijn te bepalen. Hiervoor heb je een vinometer of een refractometer nodig. Nog beter is een SG-meter.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@Suzevoke. Deze was gemaakt op 72°. Ik vul het glas 1/5 met absint, rest met water/ijs. Wanneer ik alleen drink laat ik het ritueel van lepeltje en suikerklontje achterwege hoor 😀 De kleuring is...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Eergisteren 4l absint gemaakt. Kleuring gisteren voorzien. Vandaag dag des oordeels. Geef toe, wat een prachtig kleurtje toch ?

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Heb je wel of niet methonol bij zuivere stookwijn?

Een vergisting met alleen suiker geeft geen methanol. Je hebt wel voorloop die er af moet worden gehaald.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Van wie heb ik deze spookzending kussens ontvangen?

kussens vol hennep om cbd olietje te maken 🙂

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: absint kruiden geoogst..

Je kan de ganse plant gebruiken, bloemen, blaadjes, stengel. Ik gebruik alsem in gedroogde vorm (langer te bewaren). Om zelf te drogen verse pluksels 4 à 5u in de heteluchtoven op 60°, nadien alles ...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: fruitstokers met kookzak help !!!!

Ik beschik over 3 kookzakken dus als er eentje in de wasmachine zit stoort me dat niet 🙂

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Snelle griekse lunch met cous cous en Halloumi kaas

dat zijn inderdaad schollen en geen tong ... Zelfde familie en even lekker hoor !

In forum De kookhoek

6 jaar geleden
RE: fruitstokers met kookzak help !!!!

Ben niet echt een fruitstoker, maar ik gebruik ook een kookzak om vaste deeltjes (graan/mais/kruiden) mee te stoken. Na gebruik uiteraard eerst uit/afspoelen met warm water tot alle vaste deeltjes we...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: franse Absint recept uit boekje van rond 1800

Robbert, Ben je zeker van de hoeveelheid alsem ? Die lijkt me namelijk behoorlijk buiten proportie ....

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Ouder is beter? Jullie mening ...

Het is een vraag zonder éénduidig antwoord. Eerst en vooral : 'beter' is een subjectief begrip. De ene drinkt graag jonge calvados en gaat zeggen na 2 jaar rijping wordt ie niet meer beter, de ander...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
Pagina 3 / 25