Forum antwoorden aangemaakt

RE: Alcohol in het nieuws

Wat wij nog niet allen samen tijdens ons leven vergisten, gaat hier op enkele uren tijd verloren :

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Spiritrun

vraag 2 : aanlengen tot 30 à 40 ° vraag 3 : hier bestaat geen éénduidig antwoord op. Als die 6 liter nu gemiddeld 40° is, dan zou je 3 liter van 80° kunnen eruithalen, of 4,5l van 60° ... hangt af ho...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rum distileren

het moment dat je gaat distilleren ... in de ketel dus

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rum distileren

Anti-schuimmiddel gebruiken of een klont boter in je mash gooien, dat breekt de oppervlaktespanning en vermijdt overkoken door schuimvorming.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rum distileren

opgelet want dat kookt snelover , begin er maar aan snap niet wat je hiermee bedoelt ...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rum distileren

euh ... mijne heeft 4 weken staan vergisten

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: absint kruiden geoogst..

Thee zetten van absint krijg je niet binnen, of je moet een halve kop suiker toevoegen. Absint (Alsem is correcter) is het bitterste kruid in europa ... stop maar eens een blaadje of een zaadje in je...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Upgrade alambiek

Ik zou de helm laten voor wat 't is en een stijgbuis monteren op een 'deksel' met dezelfde diameter als de opening van je ketel.

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Vanavond geen alcohol voor mij maar tijd voor een experimentje. Ik ben een hele slechte slaper, kom zo'n 20 à 30 keer per nacht wakker en kom waarschijnlijk gemiddeld nog niet à 4 uur slaap per nacht...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Scheel van de dorst bedoel je ... je had ze nog niks aangeboden om te drinken ! 😀

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: inmaak

Klopt, het fruit bederft niet, maar het ziet er gewoonweg niet uit. Het fruit heeft gedurende al die tijd de alcohol opgeslorpt en de eigen smaak afgegeven. Ik heb ooit de 'poire' (de peer) van de p...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Whisky mash van Muesli? Of ga ik nu te kort door de bocht?

Muesli, cornflakes, mais, havermout....het ligt allemaal zo dicht bij elkaar dus waarom niet? Het enige nadeel van te experimenteren is dat je meestal maar na een paar keer proberen tot een leuk resul...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: rare smaak/reuk

De voorloop is niet altijd uit te drukken in een percentage. Gewoon ruiken aan je alcohol. Als de aceton geur is verdwenen, kun je starten met het collecteren van de alcohol.

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: aluminium

Goede redenering Skoldt , voor mensen die roken en er geen last van hebben kan het roken ook geen kwaad.. Gerookt vlees bewaart langer ...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: rare smaak/reuk

Dat is je voorloop ... ruikt inderdaad naar aceton .... Voorloop dien je weg te gooien of te gebruiken als schoonmaakalcohol.

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
Pagina 4 / 25