Forum antwoorden aangemaakt

RE: Alcohol in het nieuws

Als ik gewoon naar de prijs van het bier kijk tussen nu en 20 jaar geleden, dan is er een verhoging van 400%. De Euro zou het leven niet duurder maken, zo was de belofte van onze politieke elite, maa...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Handleiding T500

Als je beneden de 50° koelwater gaat met de T500 creëer je een full reflux in je kolom.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Vandaag gaan shoppen : een bourbon en een pastis. Straks na het eten even genieten van de bourbon. De pastis is voor morgen !

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Vermogens regelaar te koop

idem ...

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?

Bakkersgist heeft een omgevingstemperatuur van 15° tot 30° nodig, waarbij de vergisting op 22,5° het efficiëntst is. Vergisting op 22 graden zou dus geen problemen mogen opleveren.

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?

30° vind ik persoonlijk wat hoog om te vergisten. Dit betekent ook dat je een warmte-element of klimaatkast moet gebruiken als je je mash op constant 30° wil houden. Hogere temperaturen betekent me...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?

Ik gebruik voor mijn whisky en rum gewone Bruggeman bakkersgist. Nog nooit problemen mee gehad. Voor fruitvergistingen gebruik ik een universele wijngist. Voor neutrale alcohol ga ik voor de Still Sp...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Bakkersgist. Wat is er fout gegaan?

Zo te horen is het enige wat fout liep jouw overtuiging dat er iets fout is gegaan en dat je alles hebt weggekieperd... Bakkersgist en turbo gist zijn twee helemaal verschillende gisten. Dat bakkers...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Botanical Gin Basket

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Botanical Gin Basket

Hetzelfde antwoord van in een andere topic : Je kruiden macereren in de stookwijn ? Eerste keer dat ik zoiets hoor. Voor een gin macereer je normaal gezien je kruiden/botanicals in (graan)alcohol va...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Wild, foraging en gin stoken in Zweden

Je kruiden macereren in de stookwijn ? Eerste keer dat ik zoiets hoor. Voor een gin macereer je normaal gezien je kruiden/botanicals in (graan)alcohol van 90+ en distilleer je dan een tweede keer vo...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Heel simpel basic recept 5kg mais500gr roggemoutAlles in vergistingston, afvullen met 25l warm water van 70°De mout zijn werk laten doen met de mais, laten afkoelen.Eens afgekoeld, 2kg suiker erbij, g...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Gisteren wat whisky zitten drinken en ben ik tot de vaststelling gekomen dat mijn maiswhiskey voorraad er helemaal doorzit. Deze ochtend dan maar boodschappen gedaan Ondertussen doet de roggemout z...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Vermogens regelaar te koop

SUPER !

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: Vermogens regelaar te koop

Monoblock Ik wou hierbij gewoon eventjes informeren wanneer de tweede lading vermogensregelaars zullen afgewerkt zijn ? Hierboven had je aangegeven begin oktober.

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
Pagina 2 / 25