-
Catnip reageerde op het onderwerp "All Grain jenever" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie het is ook de informatie waar je om vroeg 😉 de verschillen zijn inderdaad niet groot. Tarwe heeft in verhouding meer zetmeel vanwege het dunnere kaf, mais is de topper met 80 % zetmeel. Grote kans dat die vlokken… Lees meer»
-
Catnip reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie mooie opstelling hoor! Echt top! Maar ben ik nu de enige die hier het gevaar ook ziet?
-
Robbert reageerde op het onderwerp "All Grain jenever" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie. Wanneer je met granen werkt is 1060 een prima uitgangspunt .
Minimaal wordt meestal van 1040 uitgegaan .
1090 is aan de hoge kant .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie er zijn zowiezo al meerdere toppics en recepten hier betreft de granen Jenevers .
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie, geen slechte selfie
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie Stookgist ken ik niet. Wat ik zou adviseren is Fermentis Safspirit C-70, Safspirit HG-1 of misschien wel Safspirit M-1
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie, en welke ketel?
-
Catnip reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie Zoveel mout is er niet nodig voor een goede graanjenever. 10 % pilsmout, en een mengseltje van verschillende meelsoorten die je meemaischt. Ongemout brengt veel meer de graansmaak naar boven. Elk graan heeft zo z’n kwaliteit. Vind spelt en… Lees meer»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie welkom. Volgens mij ben je geen beginner zo als vele onder ons. Er zou een (groot) verschil moeten zijn tussen suiker drankjes en echte mout drankjes, ik hoop da ook jij dat ons kan vertellen(dus niet alleen de prijs)…. Lees meer»
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie misschien dat je wat met andere gist kunt verbeteren? Ik weet niet welke gist je nu gebruikt. Enkel mout zonder toegevoegde suiker is al een prima uitgangspunt.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@smipie volgens mij geef je zelf al het antwoord, je hebt het beste resultaat bereikt met een mengsel van mouten.