Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @swabbertje zo te horen jeb je te weinig koeling waardoor je alleen damp krijgt en niet voldoende condensatie hebt
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "krijg geen destilaat uit stook ketel" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @swabbertje wat is jou opstelling ? 
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Sambuca" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @miggym omdat de  bouwvorm niet is gemaakt op aroma overdracht en smaak verzadiging.  De ketel is een cylinder waarop op een plat deksel met een gat erin is gemonteerd of een ” alembiek” dier op de cylinder rand staat en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @bcnx71 bieren en hun verschillende gisten hebben soms verloop van tempratuur tijdens de hoofdgisting. Met de verschillende tempratuur kun je verschillende smaakprofielen een beetje sturen De meeste whiskey gisten doen het goed tussen de 21 en 26 graden.  Een inkbird…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @bcnx71 je moet dat per beslag bekijken. Er zijn wel wat overeenkomsten met bier maar er zijn ook grote verschillen. Ook te maken met soorten gist.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 wat voor mout ? Je heb met rogge en haver veel diastatisch vermogen nodig  . Als je slecht 1 kilo roggemout hebt gebruikt kom je tekort.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rumo tiny 19 en 20 staan nog niet bijgevoegd. Ik denk dat nr 20 de tijm jou even goed zal bevallen als de lemon lime.  En het is net zo eenvoudig te maken .  In slechts 1 liter of zelf…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @skoelie de gist Activeren met bijv wat sinaasappelsap en toevoegen. Nee zeker geen zuurstof in beslag Pompen !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 wat was de verhouding rogge en de diastase mout ?  
    Heb je voldoende water gebruikt? 
    Mais stappen??

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @skoelie des te grotere hoeveelheden des te makkelijker gisting verloopt . Als je 1000 liter vergist zou 1500 gram volstaan . Bij kleinere hoeveelheden.  ( Momenteel is de 25 liter gistton beetje de norm geworden door de hobby winkels) gebruik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @bcnx71 er zijn momenteel gisten te koop die geen problemen hebben met lage of hogere temperaturen en ook niet met schommelingen. Dus dat kan een oplossing zijn maar desondanks is het beter om temperatuur constant te houden.  Het heeeft namelijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Welkom! Bij bier is het sws handig om te kunnen sturen met je tempratuur. Dus ik zou het maken van een gistkast je adviseren.  Er zijn op het internet verschillende filmpjes en instructies hoe dat moet. Een koelkast een inkbird…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen.  Whiskey ui of Alembiek.  Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Welkom en veel plezier hier.
     
    Leuk zeg al die overwegingen. Kijk ook eens naar de alquitara, die is naast veelzijdig ook ruimte besparend. 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Fijne feestdagen allemaal!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Melasse

    Door ArjenLee 31 minuten geleden

  • maboc

    Door maboc 21 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens