Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen.  Whiskey ui of Alembiek.  Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Welkom en veel plezier hier.
     
    Leuk zeg al die overwegingen. Kijk ook eens naar de alquitara, die is naast veelzijdig ook ruimte besparend. 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Fijne feestdagen allemaal!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @liamjesse misschien was jou voor onderzoek betreft jou project niet voldoende en ben je enthousiast begonnen aan iets wat je niet weet af te maken. Jammer joh!  Anderen voor jou karretje spannen is misschien voor jou handig maar voor andere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner en dat is persoonlijke voorkeur en dat is voor iedereen anders. Dus ook keuze wel of niet mee werken ieders eigen keuze. De een vind iets geweldig de ander vind het niets . En wie heeft gelijk ?? 
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rumo
     20241220_163108.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie Amerikaanse eiken hoeft niet op wijn of drank hebben gestaan even met water spoelen en toevoegen . Je keuze is de goede richting.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie voor jou doelstellingen prima begin .  Het aandeel caramel ongeveer 1/3 is prima.  Dalwhinni achtige whiskey is niet erg complex  Je gebruikt alleen gerts de 52  -55 gr  kun je vrij korte houden  .  10 min is al ruim…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @tom182 Hallo.  Ik zie dat je nog voor een keuze zit.  Voor whiskey zou ik adviseren noet een te klein toestel . Immers voor whiskey gebruik je nogal ruim beslag.  Voor 5 liter whiskey eindproduct heb je ongeveer 60 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner je noemt allemaal mouterijen maar ik maak zelf. Dan heb ik exact wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst vanalles te gaan proberen. Kan zijn dat de Soja  geen oloroso heeft. Maar ze rijpen absoluut op meerdere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren.  Gewoon potje essence erdoor.   Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken”  . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner ph sturing is altijd verstandig.  Immers met een groenmout of een zuurmout  zal je snel buiten de grens komen  waarin enzym werking optimaal is.  Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph  dan moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op.  Even zien wat het gaat worden.  De keuze is reuze.  Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout  .  Immers de mout uit winkel zal toch iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij  commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist .  En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof.  Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 14 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 1 dag geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens