-
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden
@tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen. Whiskey ui of Alembiek. Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden
Welkom en veel plezier hier.
Leuk zeg al die overwegingen. Kijk ook eens naar de alquitara, die is naast veelzijdig ook ruimte besparend. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 2 weken geleden
Fijne feestdagen allemaal!
-
Murmillo vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 6 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 6 maanden, 3 weken geleden
@liamjesse misschien was jou voor onderzoek betreft jou project niet voldoende en ben je enthousiast begonnen aan iets wat je niet weet af te maken. Jammer joh! Anderen voor jou karretje spannen is misschien voor jou handig maar voor andere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner en dat is persoonlijke voorkeur en dat is voor iedereen anders. Dus ook keuze wel of niet mee werken ieders eigen keuze. De een vind iets geweldig de ander vind het niets . En wie heeft gelijk ??
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@skoelie Amerikaanse eiken hoeft niet op wijn of drank hebben gestaan even met water spoelen en toevoegen . Je keuze is de goede richting.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@skoelie voor jou doelstellingen prima begin . Het aandeel caramel ongeveer 1/3 is prima. Dalwhinni achtige whiskey is niet erg complex Je gebruikt alleen gerts de 52 -55 gr kun je vrij korte houden . 10 min is al ruim… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 3 weken geleden
@tom182 Hallo. Ik zie dat je nog voor een keuze zit. Voor whiskey zou ik adviseren noet een te klein toestel . Immers voor whiskey gebruik je nogal ruim beslag. Voor 5 liter whiskey eindproduct heb je ongeveer 60 liter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner je noemt allemaal mouterijen maar ik maak zelf. Dan heb ik exact wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst vanalles te gaan proberen. Kan zijn dat de Soja geen oloroso heeft. Maar ze rijpen absoluut op meerdere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren. Gewoon potje essence erdoor. Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken” . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner ph sturing is altijd verstandig. Immers met een groenmout of een zuurmout zal je snel buiten de grens komen waarin enzym werking optimaal is. Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph dan moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op. Even zien wat het gaat worden. De keuze is reuze. Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout . Immers de mout uit winkel zal toch iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist . En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof. Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten… Meer lezen»
- Meer laden