Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

stook

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van stook

@stook

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Alcohol mislukt?" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @stook bij mij precies hetzelfde. Ik stook de pure alcohol met de T500 maar heb tijdje geleden ook maisch ketel aangeschaft en ook naar de granen alcohol overgestapt. Uiteraard wat meer werk dan de standaard suikerwash met turbo gisten maar…   Read more»

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "SG voor suikerwash" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @stook Ondertussen heb ik een aantal zaken gecheckt: 1 liter water in van de maatbeker die ik gebruikt had in maatbeker van een gerenommeerd merk gegoten,geen verschil. Gewogen 1 liter gaf 988gr aan.  1 kg suiker gewogen gaf 1001 aan….   Read more»

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "SG voor suikerwash" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @stook klopt.   Wat mogelijk is: Kwaliteit maatbeker, kwaliteit weegschaal, kwaliteit suiker. Ik ga maar eens op zoek naar kwaliteit spulletjes.  Ik wil nauwkeurig werken, en met een kleine batch zijn de verschillen niet groot. Stel ik verdubbel de batch(…   Read more»

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "SG voor suikerwash" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @stook ik ben er niet bang voor.  Alleen de tabel zegt dat ik met 11 liter x 223 Gr suiker op 1090 zit. En na het meten is het iets anders. Ik vroeg mij af waar dat van kan komen

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "SG voor suikerwash" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @stook suiker opgelost in 2 l water en daarna aangevuld tot 11 liter

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "All Grain jenever" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @stook let op dat je mout nort vooraf kookt ! 
    Boven 78 Gr gaan de enzymen die het zetmeel moeten omzetten kapot

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @stook je kunt de wort koken en ook inkoken maar ook gewoon filteren en vetgisten . Ook kun je zonder filteren vergisten . Ook daarbij zullen meerdere smaken meer vormen . Wanneer je niet kookt en stopt op 72  -…   Lees meer»

Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz rinus55 tom182 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 20 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 23 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens