-
stookje vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
stookje vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@robbert Ik heb het recept gevolgd, en het is wel erg sterk met 45%, buiten de suiker is er weinig dat de alcohol verdunt. En wat bedoel je met filteren? Ik neem aan dat de rozijnen er in blijven anders… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "striprun licht gekleurd van melasse" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Bij whisky en rum moet je altijd 1/3e minder in de ketel doen omdat het bij verhitting kan gaan schuimen (puken), dan komt de ongedestilleerde vloeistof er een beetje bij uit. Voorzichtiger stoken, max 2/3e vullen, scheutje slaolie erbij zijn… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ruler ben heel benieuwd. Zit zelf ook naar de grotere te kijken omdat die op een veel lager percentage kan waardoor er veel meer smaak moet overkomen. Met mijn kleine keteltje zou dat heel veel stripping runs kunnen schelen.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ruler cool, ik ben heel benieuwd, heb je de kleine of de grote?
-
stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@alchemist het mooie is dat je niet hoeft te plannen hoe lang je er bij moet of wilt blijven, je kunt m direct aansluiten op een gistvat vol stookwijn en aan en uit zetten wanneer je wilt. Omdat ie maar… Meer lezen»
-
stookje posted a new topic "myvodkamaker" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Heeft iemand deze al eens geprobeerd? Ik gebruik nu alleen een alquitara potstill voor zoveel mogelijk smaak, en zoiets als dit is natuurlijk vloeken in de ambachtelijke kerk, maar ik zwoeg zelf liever voor een rum of whisky of gin… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@alchemist wilde gist opkweken ga ik zeker nog eens doen, maar niet vandaag. De vorige poging had een intens scherpe bijsmaak, en ik hoop dat de fruitige kveik van dit hete weer gebruik kan maken volledig tot zijn recht te… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Heb vandaag de melasse binnen en het is warm dus wil meteen de rum laten vergisten. Naast pruim, acacia heb ik bio ananas (voor de schil),wil alles met de dunder meekoken en dan aan melasse en water toevoegen, zodat de… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@alchemist daar dacht ik ook meteen aan. 6 liter suiker is al een stuk meer dan ik in 25 liter water zou durven stoppen. Samen met 5 liter melasse ga je een flinke fermenter met veel water erbij nodig hebben.
-
stookje vind forumbericht "rum fermenter" – leuk 1 jaar, 7 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@alchemist ja het plan is om hem zo warm mogelijk te vergisten, ook om zoveel mogelijk fruitigheid uit de gist te krijgen. Jammer dat de zomer net afloopt..
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert waarom is zo’n lage sg belangrijk? Ik heb daar tot nu toe bij rum minder op gelet omdat ik er van uit ging dat melasse allerlei onvergistbare suikers zou bevatten en de sg sowieso lastig te meten is bij… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert dat is juist het experiment, omdat dit type kveik uit Ebbegarden tropische fruitsmaken belooft, zie de beschrijving https://www.unibrew-nederland.nl/bierbrouwen/biergist/kveik-yeastery-5-gram/kveik-yeastery-k-9-ebbegarden-noorse-kveik-5-gram.htmlÂ
Hier is Kveik de merknaam en hebben ze allerlei soorten met andere smaakprofielen. -
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Met alle rum en ester praat hier en in mijn andere internetomzwervingen de laatste tijd heb ik toch maar weer eens een can melasse besteld bij Jan en ga het eens proberen met pruim, ananas en deze kveik die ook… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey ja dat klinkt goed. Bij striprun ook niet meer dan 2/3e vullen anders kan ie gaan schuimen en komt het er bruin en ongedestilleerd uit. Je koelwater kan je ook lauw ipv koud gebruiken, dan heb je nog meer… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Dat kan ik je niet beloven 🙂 Het toevoegen van suiker gaat sowieso ten koste van de smaak. Maar ik, en ik denk de meeste anderen met mij, stoken twee keer. Dat verhoogt je kans er iets lekkers van te… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey je hebt dan veel minder controle over de scheiding tussen heads, hearts en tails, dus het wordt veel moeilijker er iets lekkers van te maken.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vraagje aarbeienlikeur" – 1 jaar, 10 maanden geleden
https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=2199
is mijn favoriete recept voor het macereren van aardbeien en met suiker de laatste beetjes smaak in siroop vangen. - Meer laden