Forum antwoorden aangemaakt
RE: gebruik vislijm @robbert ik heb m net gekocht. Verwarmen wist ik van tevoren niet en zal ik de volgende keer proberen. Het is al vloeibaar trouwens. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: gebruik vislijm @alchemist thx dat ben ik nu aan het proberen. Slibt natuurlijk meteen dicht dus dat wordt een avondje druppelen 🙂 |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: gebruik vislijm ... IMG_2610-Large.jpeg |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: gebruik vislijm @robbert Dat is nou precies wat er misgaat. Het drijft ipv te bezinken en wordt niet dik genoeg om te filteren. Misschien is het duidelijker op de foto. IMG_2609-Large.jpeg |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
gebruik vislijm Ik heb het afgelopen jaar een groot aantal fruitlikeuren gemaakt met de 'pantydropper' methode. Dat wil zeggen, fruit macereren op sterke alchohol, afgieten, fruit bedekken met suiker om de rest van h... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Boeken of website voor meer info over alcohol maken Ik lees op steeds meer plekken dat methanol niet alleen met de voorloop meekomt (door lagere kooktemperatuur dan alcohol) maar gelijkmatig met de hele stook meekomt en zelfs geconcentreerder kan zijn ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Kerst en Nieuw @robbert Ik heb het recept gevolgd, en het is wel erg sterk met 45%, buiten de suiker is er weinig dat de alcohol verdunt. En wat bedoel je met filteren? Ik neem aan dat de rozijnen er in blijven ande... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: striprun licht gekleurd van melasse Bij whisky en rum moet je altijd 1/3e minder in de ketel doen omdat het bij verhitting kan gaan schuimen (puken), dan komt de ongedestilleerde vloeistof er een beetje bij uit. Voorzichtiger stoken, ma... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: myvodkamaker @ruler ben heel benieuwd. Zit zelf ook naar de grotere te kijken omdat die op een veel lager percentage kan waardoor er veel meer smaak moet overkomen. Met mijn kleine keteltje zou dat heel veel strip... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: myvodkamaker @ruler cool, ik ben heel benieuwd, heb je de kleine of de grote? |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: myvodkamaker @alchemist het mooie is dat je niet hoeft te plannen hoe lang je er bij moet of wilt blijven, je kunt m direct aansluiten op een gistvat vol stookwijn en aan en uit zetten wanneer je wilt. Omdat ie ma... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
myvodkamaker Heeft iemand deze al eens geprobeerd? Ik gebruik nu alleen een alquitara potstill voor zoveel mogelijk smaak, en zoiets als dit is natuurlijk vloeken in de ambachtelijke kerk, maar ik zwoeg zelf lieve... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @alchemist wilde gist opkweken ga ik zeker nog eens doen, maar niet vandaag. De vorige poging had een intens scherpe bijsmaak, en ik hoop dat de fruitige kveik van dit hete weer gebruik kan maken voll... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum Heb vandaag de melasse binnen en het is warm dus wil meteen de rum laten vergisten. Naast pruim, acacia heb ik bio ananas (voor de schil),wil alles met de dunder meekoken en dan aan melasse en water t... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: rum fermenter @alchemist daar dacht ik ook meteen aan. 6 liter suiker is al een stuk meer dan ik in 25 liter water zou durven stoppen. Samen met 5 liter melasse ga je een flinke fermenter met veel water erbij nodig... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |