Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kerst en Nieuw

@robbert Ik heb het recept gevolgd, en het is wel erg sterk met 45%, buiten de suiker is er weinig dat de alcohol verdunt. En wat bedoel je met filteren? Ik neem aan dat de rozijnen er in blijven ande...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: striprun licht gekleurd van melasse

Bij whisky en rum moet je altijd 1/3e minder in de ketel doen omdat het bij verhitting kan gaan schuimen (puken), dan komt de ongedestilleerde vloeistof er een beetje bij uit. Voorzichtiger stoken, ma...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: myvodkamaker

@ruler ben heel benieuwd. Zit zelf ook naar de grotere te kijken omdat die op een veel lager percentage kan waardoor er veel meer smaak moet overkomen. Met mijn kleine keteltje zou dat heel veel strip...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: myvodkamaker

@ruler cool, ik ben heel benieuwd, heb je de kleine of de grote?

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist het mooie is dat je niet hoeft te plannen hoe lang je er bij moet of wilt blijven, je kunt m direct aansluiten op een gistvat vol stookwijn en aan en uit zetten wanneer je wilt. Omdat ie ma...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
myvodkamaker

Heeft iemand deze al eens geprobeerd? Ik gebruik nu alleen een alquitara potstill voor zoveel mogelijk smaak, en zoiets als dit is natuurlijk vloeken in de ambachtelijke kerk, maar ik zwoeg zelf lieve...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist wilde gist opkweken ga ik zeker nog eens doen, maar niet vandaag. De vorige poging had een intens scherpe bijsmaak, en ik hoop dat de fruitige kveik van dit hete weer gebruik kan maken voll...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Heb vandaag de melasse binnen en het is warm dus wil meteen de rum laten vergisten. Naast pruim, acacia heb ik bio ananas (voor de schil),wil alles met de dunder meekoken en dan aan melasse en water t...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: rum fermenter

@alchemist daar dacht ik ook meteen aan. 6 liter suiker is al een stuk meer dan ik in 25 liter water zou durven stoppen. Samen met 5 liter melasse ga je een flinke fermenter met veel water erbij nodig...

In forum Gist vragen

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist ja het plan is om hem zo warm mogelijk te vergisten, ook om zoveel mogelijk fruitigheid uit de gist te krijgen. Jammer dat de zomer net afloopt..

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert waarom is zo'n lage sg belangrijk? Ik heb daar tot nu toe bij rum minder op gelet omdat ik er van uit ging dat melasse allerlei onvergistbare suikers zou bevatten en de sg sowieso lastig te m...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert dat is juist het experiment, omdat dit type kveik uit Ebbegarden tropische fruitsmaken belooft, zie de beschrijving Hier is Kveik de merknaam en hebben ze allerlei soorten met andere smaakp...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Met alle rum en ester praat hier en in mijn andere internetomzwervingen de laatste tijd heb ik toch maar weer eens een can melasse besteld bij Jan en ga het eens proberen met pruim, ananas en deze kve...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Rum van melasse stoken

@stokey ja dat klinkt goed. Bij striprun ook niet meer dan 2/3e vullen anders kan ie gaan schuimen en komt het er bruin en ongedestilleerd uit. Je koelwater kan je ook lauw ipv koud gebruiken, dan heb...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Rum van melasse stoken

Dat kan ik je niet beloven 🙂 Het toevoegen van suiker gaat sowieso ten koste van de smaak. Maar ik, en ik denk de meeste anderen met mij, stoken twee keer. Dat verhoogt je kans er iets lekkers van te ...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
Pagina 2 / 10