Vond forum berichten leuk

RE: myvodkamaker

Hij is eindelijk binnengekomen kort mee gespeeld tot nu toe lijkt hij te doen wat hij belooft 0ngeveer 250 ml wash per uuur verwerkt hij met

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Weer begonnen met de hobby

@stookje hoop ook echt dat ik het weer terug kan vinden. En zeker dat ik het dan zal delen. Flarden weet ik nog van het proces. Het openen van de vaten, het doorroeren van de dikke koek bovenop, het m...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Thermometer van Alquitara gedraaid

Hallo, Ik heb een gat bijgeboord in de helm en een thermoprobe ingebracht.. Hierdoor kan ik steeds digitaal als analoog de temperatuur controleren... Zie foto... De temperatuur lees ik op een PID rege...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Thermometer van Alquitara gedraaid

@stookje Gebeurt wel vaker. Meestal is het mogelijk om aan de achterkant de boel te verdraaien. Je kan dan de thermostaat in kokend water steken en hem naar de 100 draaien. Wel opletten dat er geen wa...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Ik heb net, deels door het kijken naar een documentaire op netflix genaamd "The Amber Light" weer eens een vergelijk gemaakt tussen eerder gemaakte recepten qua smaak; Goede Hoop, leidingwater als ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@stookje hahah al doende leert men, je hebt echt weinig nodig inderdaad.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@stookje mooi zo! Ruikt erg potent na de eerste stook al, staat hier te rijpen. Hoop echt dat het bevalt en je vaker gaat maischen.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Cassis.

@stookje de bessen schoonmaken en inkoken of in magnetron verhitten en dan in alkohol doen . maar bruuk alkohol voor maceraat van net iets hoger dan u het wil drinken . Anders lost u de smaakjes in h...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@stookje Wat verdere uitleg was handiger geweest in het begin. Het recept gevolgd is; 5000 gram Pauls Malt "Thirsty Thistle", 55 PPM geturfd mout 20 gram struikheide (advies was 50 a 70 gram maar...

In forum Recepten

2 jaar geleden
de kogel is door de kerk de Alquitara is het geworden

Beste medestokers , de beslissing is genomen en heb vandaag dus de Alquitara 10 liter besteld samen met wat eiken cubes en het welbekende druivenconcentraat . Ik ben benieuwd wat dit gaat geven als ik...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Bubbleplates 2

@stookje Nou... Nu nog suiker inslaan. Die refux koeler gaat even op hält. Eerst de basis, dan de rest.  IMG_20220524_161432.jpg

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: (ver)klaring / verkleuring

@stookje als je ketel goed is hoef je niet dagen te klaren . De ketel moet het probleemloos kunnen verwerken . Overhevelen op achterlaten van laagje gist bezinksel is voldoende. Als het bovenste donk...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Fruitig luchtje graanvergisting

Zie bijvoorbeeld hier een stukje over sherry....

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Fruitig luchtje graanvergisting

@stookje kaam is een soort van oppervlakte schimmel ontstaan door zuurstof en snel delend gist aan oppervlakte. Dit kan een aparte lucht geven. Beetje wijn achtig . Niet meteen onaangenaam. Zolang h...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Goed bezig…eeuuh nee dus

@stookje heb ook wel vaker wat blauw van koeler gehad die niet schoon genoeg was, idd tijdje laten staan dat t blauwe wat vlokt, dan koel een keer filteren en nog een stook erover in een schone ketel ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Pagina 1 / 3