Forum antwoorden aangemaakt
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @alchemist ja het plan is om hem zo warm mogelijk te vergisten, ook om zoveel mogelijk fruitigheid uit de gist te krijgen. Jammer dat de zomer net afloopt.. |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @robbert waarom is zo'n lage sg belangrijk? Ik heb daar tot nu toe bij rum minder op gelet omdat ik er van uit ging dat melasse allerlei onvergistbare suikers zou bevatten en de sg sowieso lastig te m... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @robbert dat is juist het experiment, omdat dit type kveik uit Ebbegarden tropische fruitsmaken belooft, zie de beschrijving Hier is Kveik de merknaam en hebben ze allerlei soorten met andere smaakp... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum Met alle rum en ester praat hier en in mijn andere internetomzwervingen de laatste tijd heb ik toch maar weer eens een can melasse besteld bij Jan en ga het eens proberen met pruim, ananas en deze kve... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @stokey ja dat klinkt goed. Bij striprun ook niet meer dan 2/3e vullen anders kan ie gaan schuimen en komt het er bruin en ongedestilleerd uit. Je koelwater kan je ook lauw ipv koud gebruiken, dan heb... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Dat kan ik je niet beloven 🙂 Het toevoegen van suiker gaat sowieso ten koste van de smaak. Maar ik, en ik denk de meeste anderen met mij, stoken twee keer. Dat verhoogt je kans er iets lekkers van te ... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @stokey je hebt dan veel minder controle over de scheiding tussen heads, hearts en tails, dus het wordt veel moeilijker er iets lekkers van te maken. |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Vraagje aarbeienlikeur is mijn favoriete recept voor het macereren van aardbeien en met suiker de laatste beetjes smaak in siroop vangen. |
In forum Likeuren |
2 jaar geleden |
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna? @tjerk niet mijn recept maar ik gebruik altijd Ted's Fast Fermenting Vodka. Enige 'bijsmaak' is een subtiele van de tarwezemelen en dat is heerlijk. |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna? @tjerk ik gebruik die droge zakjes, wel even hydrateren, natte werkt ook mar ik weet niet om te rekenen hoeveel je dan nodig hebt. Het recept dat je post is trouwens volledig anders dan wat ik schreef... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Weer begonnen met de hobby @cvpeet Ik ben heel benieuwd naar dit geheim. Mijn poging tot slivovitch is juist het minst smakelijke drankje geworden, smaakte alsof er alleen voor en naloop uitkwam en het hart miste. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. Ik ben nieuwsgierig naar de workshop... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Suikerbiet gekookt morgen gist erop, iemand nog tips? Ik hoorde of las ergens dat de Franse regering ooit opdracht gaf om te onderzoeken of en hoe van suikerbiet een smakelijk drankje te maken, omdat het veel verbouwd wordt daar. Na velen jaren proberen ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna? Een hoop gedoe om vieze smaakjes te verwijderen die nergens voor nodig zijn. Met normale gist, wat minder suiker en wat voeding voor je gist krijg je een prima neutrale alcohol zonder vieze smaakjes. |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Sous-vide maischen Grappig idee, maakt het niet uit dat je niet kan roeren dan? Ik doe iets dergelijks met een sous-vide staaf. Dat koekt op den duur wel een beetje aan op de gloeispiraal omdat het direct in de maisch s... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |