Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum van melasse stoken

Dat kan ik je niet beloven 🙂 Het toevoegen van suiker gaat sowieso ten koste van de smaak. Maar ik, en ik denk de meeste anderen met mij, stoken twee keer. Dat verhoogt je kans er iets lekkers van te ...

In forum Stooktips

10 maanden geleden
RE: Rum van melasse stoken

@stokey je hebt dan veel minder controle over de scheiding tussen heads, hearts en tails, dus het wordt veel moeilijker er iets lekkers van te maken.

In forum Stooktips

10 maanden geleden
RE: Vraagje aarbeienlikeur

is mijn favoriete recept voor het macereren van aardbeien en met suiker de laatste beetjes smaak in siroop vangen.

In forum Likeuren

12 maanden geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@tjerk niet mijn recept maar ik gebruik altijd Ted's Fast Fermenting Vodka. Enige 'bijsmaak' is een subtiele van de tarwezemelen en dat is heerlijk.

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@tjerk ik gebruik die droge zakjes, wel even hydrateren, natte werkt ook mar ik weet niet om te rekenen hoeveel je dan nodig hebt. Het recept dat je post is trouwens volledig anders dan wat ik schreef...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Weer begonnen met de hobby

@cvpeet Ik ben heel benieuwd naar dit geheim. Mijn poging tot slivovitch is juist het minst smakelijke drankje geworden, smaakte alsof er alleen voor en naloop uitkwam en het hart miste.

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Ik ben nieuwsgierig naar de workshop...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Suikerbiet gekookt morgen gist erop, iemand nog tips?

Ik hoorde of las ergens dat de Franse regering ooit opdracht gaf om te onderzoeken of en hoe van suikerbiet een smakelijk drankje te maken, omdat het veel verbouwd wordt daar. Na velen jaren proberen ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

Een hoop gedoe om vieze smaakjes te verwijderen die nergens voor nodig zijn. Met normale gist, wat minder suiker en wat voeding voor je gist krijg je een prima neutrale alcohol zonder vieze smaakjes.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Sous-vide maischen

Grappig idee, maakt het niet uit dat je niet kan roeren dan? Ik doe iets dergelijks met een sous-vide staaf. Dat koekt op den duur wel een beetje aan op de gloeispiraal omdat het direct in de maisch s...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Thermometer van Alquitara gedraaid

Een tijd geleden zag ik dat de thermometer op mijn 2.5l Alquitara was gedraaid. Het zou ook kunnen dat alleen de schaal is gedraaid en de naald nog goed zit. Heeft iemand enig idee hoe dit heeft kunne...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Even voorstellen.

met een kolom van 80mm regenbuien van de nood een deugd gemaakt? 😉

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Heel veel aardbeien, tips?

Zoals eerder gezegd heeft aardbeien een subtiel aroma bij destillatie. Ik heb kort geleden wat anders geprobeerd, nl een week lang aardbeien op neutrale alcohol gezet, de smaak en de kleur komt dan in...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

De vergisting ging een stuk sneller dan ik had gepland. Ik dacht dat het nog wel zou pruttelen en na de vakantie verder kijken, maar vandaag was het SG al onder de 1000 en woensdagavond ben ik twee we...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

beetje teveel veenmos geweld...  IMG_8865.jpg

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 3 / 10