-
MahaRainbowStarseedAvatar antwoordde op het onderwerp "Hallo Ik ben Sandro en ik wil van alles gaan aanschaffen om zelf Kruiden Likeur , KruidenBitters en Spirits te gaan stoken en maken ." – 1 jaar, 11 maanden geleden
Hallo @teunis , waar is die fractioneer spijker kolom allemaal voor een soort van chemische processen en chemische reacties voor gebruikt en is het glas goed ontdaan van de aanslag en inwerking van de chemicaliën , basen en zuren en… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@teunis Het blijkt in de praktijk extreem moeilijk te zijn om giftige drankjes te destilleren. Zelfs onder primitieve omstandigheden. Afgezien van de ethanol, dan. En je moet natuurlijk geen vliegenzwam-, taxus- of doornappellikeur gaan maken! Als de spookverhalen uit Indiase… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis hoeveel kg appels had je geschild? ik heb een keer appels en peren laten gisten met gist erbij maar je moet echt wel heeeel veel fruit hebben om enkele liters 40% schnaps over te houden. Na ruim 20 kg geschild… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis op welke manier laat je de appels gisten? Ik bedoel, komt er suiker bij, welke gist gebruik je? met vriendelijke groet, Harry
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis ik maak meer dan 8 jaar ut eigen gaard slivovitsj, apfelcorn, mede en nog allerhande andere drankjes. Hiervoor stook ik samen met mijn heit en hij al meer dan 25 jaar daarvoor hetzelfde . een Freun van mijn heit… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis
vind dat je de “ gemiddelde” stoker erg onderschat .
Als je ruim voor en naloop weggooit dan is er niks aan de hand
naast dat beide giftig zijn zijn ze ook niet te drinken .dus dat is makkelijk -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw!" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis je kunt meer lift krijgen door meer warmte maar boven 95 gr dan verbrand je smaak .
Je hebt te alle tijden meer dan 1 ketel nodig. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis ja ik loop al langer rond dan de stones optreden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis je hoeft ook geen chemicus te zijn of geleerd. Als mensen gewoon weten dat ze zo weinig mogelijk pitten moeten achterlaten in beslag en voorkomen pitten te breken. En bij hardschillig fruit even kook erover zodat het enzym dat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@teunis er is veel oud geneuzel over methyl en cyanides wat steeds weer door voornamelijk angst schreeuwers weer naar voren wordt gehaald . Ethylcarbamaat komt voor in allerlei vergistings .vormen en er wordt al decennia’s onderzoek naar gedaan . Ook… Meer lezen»