Forum antwoorden aangemaakt
RE: Roggebrood whisky maar dan anders @bas-l volgens mij kan er uit je recept een prima drankje komen. Roggebrood voegt een wat minder kruidige smaak toe dan roggemout of rogge zou doen, wat een mooie zacht kruidige smaak toevoeging kan z... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Dokter Oetker wordt serieus... Hoi @dr-oetker , schoonmaken van een koperen ketel doe je gemakkelijk met azijnzuur: erin weken, of als je je patina niet wilt ruïneren, met een pannensponsje. Daarna een eerste stook met azijn zonder... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: weinig rendement uit 15 liter @johans uitvergistte appel-perenmost mag je gerust laten staan. komt smaak alleen maar ten goede. Wel zorgdragen dat je de co2 laag boven de most niet verstoort. Een jaar afgesloten onder waterslot bu... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Hoe koper mm naar inch verlopen Geen direkte ervaring op die diameters, maar wel met de kleinere: roodkoper laat zich haast kinderlijk eenvoudig optrompen of groter maken. Steek een massieve pen als aanbeeld horizontaal in de banksc... |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Workshop vanuit eigenhuis / forum @jan: vandaag wordt rietsuikermelasse voor me bij je opgehaald! ??? Supervrouw bestaat écht! ? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Workshop vanuit eigenhuis / forum Ik ben voor! Als er plek is, ben ik er graag bij. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Okee, voorlopig dus nog ff op “vertrouwde” schema’s vertrouwen. Dank! ? |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Dank voor je reactie Robbert, maar die “onvergistbare suikers” wil ik natuurlijk niet in mijn mash. Die stook ik immers niet mee. Kan ik dan niet beter, voor betere opbrengst, langer onder de 65 grade... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Wat een serieus handig overzicht heb je gemaakt. Dank daarvoor en Hulde! En proost natuurlijk! Er borrelen echter minimaal twee vragen op: 1: waarom zou je filteren en niet je vaste delen laten meegis... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel Ik heb voor vlakke flensverbinding pakking geknipt uit EPDM rubber van afvalstrook van dakbedekking. Dat spul is gewoon hittebestendig en foodsafe! 😉 Ik druk normaal wat vochtig gemaakt witbrood in co... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stel je even voor ff voorstellen: Willem2. Al ff (vanaf 2012) bezig met ontdekken wat nu helemaal een lekker drankje is. Vooral een leacher, lezen, opslaan, eigen plan maken, uitproberen, openstaan voor alles, de werel... |
In forum Stel je even voor... |
5 jaar geleden |
RE: Stel je even voor komt goed Ellen, beter te groot gestart dan te klein! succes gewenst! Ik sluit me helemaal aan bij Nimrax. weinig risico, altijd goed! |
In forum Stel je even voor... |
5 jaar geleden |
RE: Rietsuiker melasse behoefte, update sept 2020. Er is nieuwe voorraad! Inmiddels mailtje van jan gehad. Komt goed.. ?? |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Rietsuiker melasse behoefte, update sept 2020. Er is nieuwe voorraad! Ik zie: update september. Betekent dat dat er nog/weer beschikbaar is? Zo ja: ik ben in voor 20ltr. Ik verneem het graag! |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Kelder vondst Citroenzuur doet de truuk uitstekend. Maar zo’n met 40/60 tin gesoldeerde ketel geeft wel zware metalen in je drankje. Dat wil je niet. Mooi poetsen en in de kamer zetten!! ? |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |