Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

zoef

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van zoef

@zoef

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @zoef Dan zou je toch op ruim 9,5% alcohol moeten zitten, netjes! 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @zoef ben enorm benieuwd zoef.

  • Profielfoto van Aardbeving

    Aardbeving antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @zoef Sorry, ik lees het nu pas. Bij vlier is het belangrijk dat je alleen de blaadjes pakt. Precies zoals Pikketanus zegt. Ik heb het vaker afgestookt. De Vlier wijn van CJJ Berry is lekker maar je kunt het ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @zoef ik ben niet van de siroop of likeur, maar maak wel jaarlijks een wijn van de bloesem. Ik kan je geruststellen; vlierbloesem heeft sowieso een kattepislucht. Ik scheidt ook de steeltjes van de bloesem, maar dit om bittere (tannine)…   Meer lezen»

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    Nou, “mijn Turk” heeft idd Pekmez, 4 euro voor een pot van 700 gram. Ik wacht wel even op de uitkomst van het experiment van @zoef en tot ik weer eens in de buurt van Apeldoorn ben😊. Ben wel een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef Ai, beetje ver vanaf de Randstad 😀

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef Oh wow! Waar is deze supermarkt? Ik ben er nog niet aan toegekomen om bij “mijn eigen Turk” te gaan kijken, maar ik kan me niet herinneren iets dergelijks daar te hebben gezien….

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef Van internet geplukt:In het najaar worden de groene peulen van Johannesbroodboom bruin. Deze zijn rauw te eten, als je erin bijt kraakt het als een taai koekje, smaakt wat zoetig en lijkt op cacao. Het grote verschil met cacao…   Meer lezen»

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef Aha, dank je. Dat geeft een goede indruk wat de verhoudingen moeten zijn, want dit is volgens mij een heel mooi begin SG….

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef Enig idee wat je begin SG was?

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren geleden

    @zoef leuk project!

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @zoef als het inderdaad vergelijkbaar is met het druivenconcentraat zou ik hem vergisten met een wijngist zoals de CL23. Je zou er inderdaad een Cognac/Brandy mee kunnen maken. De Limousine eikenblokjes zijn daar zeker voor te gebruiken.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @zoef hoi Zoef, nee dat niet. Maar wel het gehele assortiment wijngisten van Mangrove Jacks. SN9 en  CL23 vergisten helemaal droog. Ook wordt er voor druivenconcentraat vaak Champagnegist gebruikt.

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @zoef 
    Na wat klik- en vertaalwerk lijkt het halal te zijn en vrij van toevoegingen. Rijk aan mineralen en sporenelementen. Is er ook in andere varianten zoals moerbei. Zeer interessant. Thnx voor het posten. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @zoef wat ik er over lees zou het prima bruikbaar zijn.   Fraag alleen aan iemand die de taal leest of er op staat of er concerverings middel inzit. Zoniet kun je het verdunnen in warm water met wat Citroenzuur om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @zoef . Nylon filter doek 150 of 200 micron . En tegen gelijk dichtslibben kun je  Aquarium filter watten erop leggen en je kunt het vaker gebruiken.  ( Spoel nieuw filterwatten eerst flink uit )

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @zoef als je vislijm gebruikt moet ja altijd een paar dagen wachten met filteren.  Filter je te snel zou zeker nog resterende resten na paar dagen kunnen gaan zweven.  
    Goed na filteren. . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @zoef is het een  absint of een pastis met alsum. ?  Absinth is een destilaat  , Pastis is Maceraat .  Foto is niet goed zichtbaar.   Heb je gefilterd ? Zijn het olien , mineralen en  vezeltjes die samen zijn gepakt…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @zoef dan is het inderdaad niet te veel .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @psycat peenzaad is inderdaad wortelzaadjes.  Die 10 % in ketel begrijp ik , zo geeft iedereen zijn kleine eigen touch aan een drank .  @zoef pas op met hoeveelheid engelwortel 2 tot 8 gram per liter  !  Het kan vrij…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 24 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 dag geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens