-
Murmillo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik ben zelf niet zo’n knutselaar , daarom ben ik voor deze setup gegaan. Ook in de garage waar het nu een graad of 5 is, is de temperatuur goed regelbaar en houd hij hem keurig op temperatuur.
-
Harryd1969 vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 ziet er gelikt uit zeg. De bovengetoonde foto heb ik van een topic uit dit forum nagebouwd, zonder Ventilator maar net genoeg tussen ruimtes voor de warmte verspreiding…en werkte perfect met droog proefdraaien
-
rinus55 vind forumbericht "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert
Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
De controller
7e2baa9e-d02f-4578-8dac-417aa934f6c4.jpeg -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
Ik heb alles in de garage staan, daar is het ook niet echt warm. Ik heb een 100liter fermenter met daarin een low-power verwarmings element met een temperatuur controller en dat werkt ook erg goed 4f2d0af3-7252-4399-9d68-ecd473486c48.jpeg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 2 weken geleden
Goedenavond, Ik ben benieuwd of er mede forumleden zijn die deze whiskey ook gemaakt hebben, en wat hun ervaring is. Ik kan mij herinneren dat vooral na het overhalen van de gierst rogge een enorme klus was om de ketel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp bedankt voor de uitleg, ik zie dat je inmiddels ook antwoord hebt op je vraag. 👍
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin.Dankjewel!
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instelling op bijvoorbeeld 5 of 10 minuten te… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
- Precies, maar hoe moet ik dat precies opvatten Kayp zodra de temperatuur 1°c te warm word gaat hij met deze instelling na 5 min. Koelen
Grts, DR
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsverschilwaarde. Het moet nou eenmaal… Meer lezen»
- Meer laden