-
skyliner posted a new topic "Tips alcohol 96%" – 3 maanden, 3 weken geleden
Beste stokers en makers,
Heeft iemand tips om voor een schappelijke prijs, Italiaanse prijzen bijvoorbeeld, aan alcohol 96% te komen?
Het zelf stoken is, ondanks dat ik het een interessante materie vind, voor mij geen optie. -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 3 maanden, 3 weken geleden
Giststarter gemaakt voor een secundaire pitch met Lallemand Philly Sour: per zakje van 11 gram 200ml vers geperst en gezeefd sinaasappelsap, 3/4 theelepel Marmite en een snufje gistvoedingszout. Op de foto het resultaat na 4 uur: een hele lichte activiteit/schuimvorming… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Gelei vorming" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden
Bedankt voor de reactie ’s ik ben voornamelijk met rum mash bezig wat hard werken is voor de gist. Daarom ben ik bezig een klimaat kast aan het bouwen omdat in een teil met water waarin de emmer mash stond… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 geld voor de meest fruit soorten. B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen. Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed . Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert ik neem aan dat dit voor alle fruit telt?
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ik hou 24C aan in mijn kast en die zakt soms 2 graden als het vriest maar vergist wel gewoon
-
rummy dummy posted a new topic "Vergistings temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden
Goedendag allen, ik ben geïnteresseerd in de temperatuur waarop bruggeman (instant) gist het beste functioneerd bij jullie. In brood word 25°C meestal aangehouden, dit is waarop ik dan ook vergist zo’n 25-26°C. De fabrikant geeft een marge aan van tussen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@manonh82 het fruit inderdaad even 1 min de kook erover . Let op dus niet fruit im koud water zetten en opwarmen tot koken . Maar fruit in heet water dumpen of overgieten met heet water en dan even doorkoken. … Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert beste Robbert, bedoel je dan het fruit 1 min koken?Schillen doe ik niet meer want vooral bij pruimen krijg je dan heel troebele drank die je veelvuldig moet filteren om hem helder te krijgen. Ik keep die tegenwoordig in,… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 proeven , ruiken en letten op helderheid. Zodra troebel wordt stoppen . Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen. ( Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik… Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden
@psycat sorry heeft even geduurd, waren enkele drukke weken… een voorbeeld: 350ml wodka, 425g pruimen (lijken abrikoos qua smaak ook na drogen in oven), 87,5g bruine kandijsuiker. ik doe meestal zoveel fruit in de drank zodat het fruit net eronder… Meer lezen»
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Waarschijnlijk iets te veel marmite gebruikt denk ik dan. Heb jou recept voor de sugarwash gebruikt. Maar kwam er net achter dat de alcoholmeter gebarsten was had opeens loodkogeltjes in de maatbeker Maar was is nu de eenvoudigste manier… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld?
Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. -
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
Er zitten ook kleine witte vlokjes in de alcohol. ik heb brooddeeg tussen de kolom gedaan om te zorgen voor een goeie afdichting mischien er dat dit de boosdoener is
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug) Mijn begin Sg was 78 … Meer lezen»
- Meer laden