-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken geleden
@arta380 Ik heb het recept van Still It ook eens gevolgd. Met de kleine aanpassing dat ik de kruiden 2 uur heb laten massereren op 50 graden (niet hoger!) in maximaal 80% alcohol. (Ik heb het idee dat bij een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken geleden
@marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten . In suiker riet… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Complete set" – 2 weken geleden
Pien mijn condeolances sterkte…. ook met de verkoop , een mooi gebaar.
Groet RD.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Jort" – 2 weken geleden
@jort welkom hier en veel plezier. Je staat nog voor een hele mooie keuze. Wat voor drank zou je graag willen maken? Zoals mijn foto laat zien Ben ik erg gecharmeerd van de alquitara. Er staan veel filmpjes van robbert… Meer lezen»
-
jort posted a new topic "Jort" – 2 weken geleden
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Complete set" – 2 weken geleden
@pien Nu snap ik het.
succes met de verkoop.
Groet @ndré -
@ndré antwoordde op het onderwerp "3 liter koperen kolomdestilleerketel" – 2 weken geleden
@pien Jammer dat je deze verkoopt.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine (glycerol)" – 2 weken geleden
Weet iemand hoe ik 10 tot 15 milliliter Glycerine kan afmeten?
Is best weinig, met een pipet is het niet handig.
Alvast bedankt voor de reacties.
Groet @ndré🥃😎 -
Pien posted a new topic "3 liter koperen kolomdestilleerketel" – 2 weken geleden
Slechts 1x gebruikt. Nieuwprijs was €300. richtprijs €175
-
Pien posted a new topic "Complete set" – 2 weken geleden
Mijn lief is de laatste 2 jaar van zijn leven fanatiek stoker geweest. Ik zou graag al zijn materialen (stookketel 35l van Moonshine Stills, kookplaat, 2 25l fermentatievaten, ca. 20 literflessen met ‘plopdop’, thermometer, alcoholweger, 2 10 literpannen) willen overdragen… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken, 1 dag geleden
@marcelleke zo een zakje is om zetmeel om te zetten in suikers, melasse is al suiker, wat ik doe is de melasse 5 min koken met 10 gram citroenzuur per 5 liter melasse en uit proberen weet ik dat het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken, 2 dagen geleden
@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de enzymen nog… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Absint maken" – leuk 2 weken, 2 dagen geleden
-
@ndré vind forumbericht "Absint maken" – leuk 2 weken, 2 dagen geleden
-
rinus55 vind forumbericht "Sinaasappelborrel" – leuk 2 weken, 2 dagen geleden
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 2 dagen geleden
@robbert Dan ga ik dat toch maar doen 🙂
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 weken, 2 dagen geleden
Ik vind het verwonderlijk dat de suiker er voor de destillatie in gaat. Dat heb ik nog niet eerder gezien in een recept.
-
Marcelleke posted a new topic "Amylase in melasse" – 2 weken, 2 dagen geleden
Goedendag, ik heb zo een can melasse met zakjes amylase gekocht bij stookwinkel. Nu zie ik hier enorm veel complexe info over amylase en toepassing bij granen. Ook veel info over melasse vergisting. Maar ondertussen zie ik door de bomen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 2 dagen geleden
@_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 2 dagen geleden
@lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.
- Meer laden