-
Pien posted a new topic "Complete set" – 1 week, 6 dagen geleden
Mijn lief is de laatste 2 jaar van zijn leven fanatiek stoker geweest. Ik zou graag al zijn materialen (stookketel 35l van Moonshine Stills, kookplaat, 2 25l fermentatievaten, ca. 20 literflessen met ‘plopdop’, thermometer, alcoholweger, 2 10 literpannen) willen overdragen… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken geleden
@marcelleke zo een zakje is om zetmeel om te zetten in suikers, melasse is al suiker, wat ik doe is de melasse 5 min koken met 10 gram citroenzuur per 5 liter melasse en uit proberen weet ik dat het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken geleden
@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de enzymen nog… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Absint maken" – leuk 2 weken, 1 dag geleden
-
@ndré vind forumbericht "Absint maken" – leuk 2 weken, 1 dag geleden
-
rinus55 vind forumbericht "Sinaasappelborrel" – leuk 2 weken, 1 dag geleden
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@robbert Dan ga ik dat toch maar doen 🙂
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 weken, 1 dag geleden
Ik vind het verwonderlijk dat de suiker er voor de destillatie in gaat. Dat heb ik nog niet eerder gezien in een recept.
-
Marcelleke posted a new topic "Amylase in melasse" – 2 weken, 1 dag geleden
Goedendag, ik heb zo een can melasse met zakjes amylase gekocht bij stookwinkel. Nu zie ik hier enorm veel complexe info over amylase en toepassing bij granen. Ook veel info over melasse vergisting. Maar ondertussen zie ik door de bomen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 2 weken, 1 dag geleden
@rinus55 Het is een Portugese ketel, eigenkijk de vorm van een snelkookpan met een condensor.
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "DaanBanaan stelt zich voor" – 2 weken, 1 dag geleden
@murmillo Al veel op gelezen inderdaad. Staat nu te vergisten op kamertemperatuur (18graden) eigenlijk buiten de range van het C70 gist dat ik nu gebruik, maar blijft lekker rustig door gisten. Om de charentaise stijl zo veel mogelijk te benaderen… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@robbert Ik zie het al, ik heb ook een grotere hoeveelheid nodig. Met enkel 1l fles blijft het toch te aantrekkelijk om te blijven proeven. Nu laat ik 2 halve liter kruikjes (grand prestige HJ) met natuurkurk in de kelder… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@arta380 Als ik jou was zou ik deze batch lekker laten rijpen, opstoken kan altijd nog, maar veranderd niet veel aan de scherpte en veel smaken blijven toch mee komen. Begin met een goede basis van druif en volg het… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 1 dag geleden
@robbert En als je de smaak van vroeger helemaal zou willen evenaren, op wat voor een vat zou je moeten lageren? Of welk soort houtsnippers erbij als je niet de beschikking hebt over een vat. Er van uitgaande natuurlijk dat… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 weken, 1 dag geleden
@rumo
Ik ook waarschijnlijk
maar nu weet ik waar ik het kan bestellen, bedankt voor de tip
Groet @ndré☀️😎🥃 -
@ndré vind forumbericht "Glycerine" – leuk 2 weken, 1 dag geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 weken, 1 dag geleden
@ndre dat zal dan wel even duren want ik doe heeel lang met zo’n fles 😆
- Meer laden