-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert
wat raadt je me dan aan: 100% voor peated mout gaan of toch mengen met andere mouten?
dank,
BC -
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@kevin Bedankt, hier kom ik wel verder mee. 😜
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken.
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@kevin Duidelijk antwoord, sg start was 1070 sg huidig 1012. X 0,133 =7,3.
Kan ik nu ook gaan distileren? Of nog ff wachten?
Gr, Ronaldo -
Willy00 posted a new topic "Willy" – 5 maanden geleden
Hoi ik ben nieuw hier, Leuk om wat bij te leren.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage ‘meten’ lijkt mij ook erg lastig
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden
@murmillo
Het staat nu 7 dagen
He SG is 1012
Groet Ronaldo -
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden geleden
@handigehenkie ik vrees dat je deze online moet kopen, Google is je beste vriend in deze 🙂
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden geleden
Ik heb even de kruiden verzameld om het bovenstaande recept te maken. Nu heb ik alles in huis, alleen kan ik geen Engelwortel en Alsem vinden. Heeft iemand tips? alvast dank!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@theresa haha Van Rijn bestaat niet meer , En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar… Meer lezen»
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 5 maanden geleden
@robbert Ben nu met een aantal Absinthen bezig maar mijn volgende whisky project wordt inderdaad met verse producten. Ik volg je tip.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert alle informatie is toch zinvol. Je zei ook vroeger altijd tegen mij wanneer iedereen mout bij van Rijn en van der Kooy koopt heeft iedereen zelfde doorsnee smaak. Je noemde het een Heineken effect .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord. Schijnbaar te weinig animo. Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd . Misschien een reeks foto’s handiger . Maar ik merk… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert tijd dat je weer een workshop gaat geven Rob. En geen korte tini filmpje maar een demo zulks als de whiskey filmpjes en dat over mouten en hoe je eest maar ook de verschillende dat de smaakjes anders uitkomen.
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@robbert wat raadt je me dan aan: 100% voor peated mout gaan of toch mengen met andere mouten?
dank,
BC -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated stort gebruikt zonder andere mouten. Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
- Meer laden